Нов детски медицински комплекс с болнично отделение и поликлинична част ще бъде изградено в столичния квартал "Овча купел".

Предвижда се да бъде построена нова сграда за извършване на специализирани извънболнични и болнични консултативно-диагностични, лечебни, профилактични и здравно-промотивни дейности за деца от 0 до 18 г. Медицинският комплекс ще е на 2 етажа, със застроена площ 598 кв. м и обща разгърната застроена площ от 2 200 кв. м. Инвестицията е в размер на 1,9 млн. лв., а днес бе връчен сертификат клас В на директора на Медицински център "Здраве" проф. Пламен Митев.

"Медицинският център кандидатства и бе одобрен от СОС за една страхотна инициатива. В непосредствена близост до болницата на общински терен ще бъде изграден детски медицински комплекс. Освен детски стационар лечебното заведение ще предлага и сериозен социален пакет, който предвижда да се предоставят безплатни медицински и психологически грижи за деца в неравностойно положение, ще се обучават приемни родители. Освен това се проектира и нов парк, който ще е около лечебното заведение", заяви шефът на икономическата комисия към СОС Николай Стойнев, който е и председател на Надзорния съвет на СОАПИ.