12°C   София
 

Малко вероятно е да развият тежки инфекции при повторно заразяване

Повечето хора, които са преболедували коронавирус, са защитени да не се заразят отново поне 5 месеца, показва проучване на английското обществено здравеопазване.

То е проведено сред 21 хиляди здравни работници, които са тествани редовно между юни и ноември. От тях 6614 са се заразили по време на първата вълна, като положителни тестове отново са имали само 44-ма души. Това дава основание на учените да смятат, че ефикасността на

защитата при

прекаралите

заболяването е 83%

- повече от осигуряваната от някои ваксини.

Ръководителят на проучването проф. Сюзън Хопкинс коментира, че получените резултати са обнадеждаващи, тъй като предишни изследвания твърдяха, че получените антитела при боледуване бързо се губят, но все пак трябва да се има предвид, че защитата не е абсолютна.

“Малка е вероятността да развиете тежки инфекции при повторно заразяване, но съществува риск да се разболеете и да предадете вируса на друг. Затова повече от всякога е важно да стоим затворени, за да помогнем на здравните служби да се справят със ситуацията и да бъдат спасени повече хора”, обясни Хопкинс.

В сряда във Великобритания бяха регистрирани 1564 смъртни случая - най-големият дневен брой от началото на пандемията. Макар броят на заразените леко да спада през последните два дни, натискът върху болниците е огромен. Проучване показа, че един на всеки четирима болни, или близо 90 000 души, е трябвало да чакат повече от 4 часа за легло, а 3745 – даже 12 часа.

Това принуди властите да въведат допълнителни ограничения.

От пристигащите

на Острова

ще се изисква

отрицателен тест

за коронавирус от понеделник и те ще продължат да подлежат на задължителна 10-дневна карантина. Обмисля се да бъдат забранени и всички полети от Бразилия и други държави от Южна Америка заради открита нова мутация на COVID-19 там, която причинява над 1000 смъртни случая дневно, и то в райони, където се смяташе, че има изграден стаден имунитет по време на първата вълна. Това кара някои английски учени да предполагат, че мутацията може да е по-устойчива на ваксините, и да настояват за спешни мерки срещу евентуалното ѝ пренасяне във Великобритания в момент, в който там се извършва масирана ваксинационна кампания.корона+лъжи=робство
01/14/2021 23:06:30

Гадове рептилни, вас ако питат, никога не са защитени. Тези дето не са го минали - пак са незащитени. Ваксинираните - и те. Значи - никой никога. Вечен въображаем страх, мерки, локдауни, рестрикции, ваксини - РОБСТВО. Това ви е целта с лъжите ви, а те са толкова плитки и видими вече!

уолъс
01/15/2021 09:47:52

Англия, Бразилия и ЮАР са все страни, в които имаше масови тестове на ваксини... съответно там се пръкнаха (селективно) нови щамове, юарския изглежда ще се окаже неуязвим за сегашните недоклатени ваксини, та ще трябва спешно да се изкусуряват нови, те ще породят още по-нови "мутанти" и т.н. и прочее порочни кръгчета... Нелепост, идиотизъм? Не, тъкмо това е целта - това НЯМА ДА СВЪРШИ НИКОГА! Това е просто елемент от "Новото нормално" по пътя към глобалисткия проект за Нов Световен Ред... Който иска да е здрав да си пази имунната система (от ваксини и други токсини) и да се образова как да се грижи за нея, пък тя ще се погрижи за него

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...