19°C   София
 

Особено важно е подсилването на имунната система

С идването на есента и захлаждането на времето идват и есенните настинки и грипове. Много е важно през този период да вземем превантивни мерки срещу дебнещите болести, за да не боледуваме не само през есента, но и през зимата.

Има няколко неща, които можем да направим за себе си, за да укрепим имунната си система и да се изчистим от остатъчни­ инфекции и бактерии от минали заболявания:

Като начало не е хубаво да се пренебрегват ваксините и лекарствените средства (в това число и хомеопатични), които засилват организма.

Не подценявайте и народната медицина. Трябва да знаете, че редовната употреба на чесън и лук в някои случаи могат да заменят лекарствата. Приемането на чесън два пъти на ден укрепва имунната система и има мощен лечебен ефект при съмнения за настинка.
Витаминният дефицит също не е за пренебрегване. Започнете деня си с прясно изцеден сок от лимон или портокал с една лъжичка мед. Специалистите препоръчват също парче зеле, ряпа или цвекло. Доказано е, че соковете от зеленчуците са по-полезни, отколкото консумирането им в натурален вид. В състава на зеленчуковите сокове не попадат вредните хербициди - те остават в целулозата.

Плодовете също са богат източник на витамини. Желателно е да изяждате по 2 ябълки и 2 портокала на ден. Портокалите може да замените с други цитруси - лимон или грейпфрут.

Няма по-приятно и стоплящо средство през дъждовните студени вечери от чаша горещ чай. Натуралните чайове са богати на витамини, особено комбинирани с лимон и мед. Не се заблуждавайте обаче - ароматните чайове с вкус на ванилия и канела не влизат в числото на полезните, а само на вкусните. Ако искате наистина да ползвате топлата напитка като превантивна мярка срещу настинка, купете си истински ментов, липов, шипков или друг билков чай. А още по-добре е да си купите билките и сами да си го приготвите у дома.

Според последните медицински изследвания боровинките притежават най-високи показатели за повишаване на имунитета. Закаляването на организма позволява да се избегнат настинките и да се намали общата чувствителност към тях.

Всекидневните физически упражнения също помагат за каляването на организма. Дори една дълга разходка е безкрайно полезна. Разбира се, тя трябва да бъде съобразена с времето, защото не е особено полезно да вдишвате студен въздух през устата.

И накрая: Не прибягвайте към лекарства веднага щом вдигнете температура. Температурата е естественият начин на организма да се бори с вирусите. Когато приемате прекалено често лекарства, организмът губи собствените резистентни способности. Приемайте лекарства, само ако температурата е над 38 градуса.mitoko
10/04/2020 04:33:23

Imunnata sistema se podhranva s greqnq rakiq ili, v nai-tejkiq sluchai, s greqno vino

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...