Учителско семейство от Хисаря е с положителен резултат за коронавирус. Тестът е излязъл днес, информира РЗИ-Пловдив.

Съпрузите преподават в началните класове на училище "Христо Смирненски". Последно са били там на 23 септември.

Прави се епидемиологично проучване, а класовете им ще бъдат под карантина за 14 дни. По домовете им са пратени две паралелки от 2-ри клас и една от 3-ти клас. Ще бъде изследван и контактният персонал.

Пловдивски лекар също е диагностициран с вируса. Вчера двойно се повишиха случаите в района - 22-ма. Има заразени в детска градина и в едно училище, съобщи щабът.

На 24 септември е регистрирана с К-19 учителка в детска градина „Марица“ и тя е поставена под карантина в дома. Последното е била на работа на 21 септември. Контактните с нея 22 деца също са под карантина от 14 дни. 10 души от персонала са изследвани с РСR.

В Пловдивска област броят на случаите достигна 1642. Оздравели са 1245 - 6 от тях днес. Под карантина са 301, на домашно лечение – 287.

Вчера в болница са приети 3-ма от Пловдив в добро състояние и 1 от Раковски, който е по-зле.

"В отделенията за Ковид-19 са настанени 80 души, от тях с потвърдена диагноза са 56. Свободните легла са 142, а в ранимация - 35. От новите случаи двама са от Асеновград и Садово, от Куклен и Раковски - по един, и от Пловдив - 16", съобщи областният управител Дани Каназирева.