Знаехте ли, че през септември се раждат най-много бебета. Поти 90% от масовите струпвания на астрални близнаци са все на дати през септември. Да, това, което се пееше в химна на българските пионерчета, е истина - септемврийчетата са безчет. Безчет! Защото това е най-предпочитаният от хората месец за започване на живота.

А знаехте ли, че на мъничките деви и везни им предстои най-дългият, щастлив, здравословен и успешен живот.

Ето някои уникални характеристики на септемврийските бебета:

Отличници на класа

Да си роден през септември, те орисва да бъдеш с най-високия успех в училище, посочва доклад на Борда за икономически изследвания в САЩ. Причината е, че децата, родени през септември, са най-големите в класа заради възрастовата бариера при сформирането на паралелките. Такива деца тръгват на училище най-късно през живота си и в Америка ги наричат "червени ризи". Те са доста по-зрели от своите малко по-младши съученици. Това обаче дава значително отражение върху умственото им развитие и при оценките от контролните и изпитването в първите училищни години.

Записани да следват

Септемврийските бебета стават не само първенци на класа по успех. Те почти неизменно продължават своето образование и след гимназията, при това също толкова успешно. Според същото изследване сред висшистите най-много са родените именно през септември.

Орисани за щастие

Успехът в живота е хубаво нещо, но няма нищо по-хубаво от щастието. Сп. "Тайм" писа наскоро за доклад на научен екип от университета в Бристол, според който родените през септември са най-малко податливи на депресията и сред тях почти няма случаи на страдащи от нея. Изключителна рядкост е и биполярното разстройство (раздвоение на личността) при тях.

По-едри, по-височки

Същото изследване в Бристол установява, че хората, родени в края на лятото и началото на есента, са с по-висок ръст от родените в другите месеци от годината. Разликата е съвсем малка - средно само 5 мм - но тя се оказва много съществена. Обяснението на учените е, че майките са били изложени на по-ярко слънце и са карали повече време на припек в последната третина от своята бременност и така са синтезирали повече витамин D.

Фаворити в спорта

Септемврийските бебета стават не само първенци по успех. Те са най-добрите и в часа по физическо. Стават изявени бегачи и скачачи и хвърлят гюллето най-далече. Причината е пак същата - понеже са най-старши в класа, те имат предимство пред другите ученици в теглото, ръста и мускулната сила.

По-дълголетни

Да издуваш бузи, за да духаш свещички през септември, е и най-добрата поличба за дълъг живот.

За есенните бебета (т.е. родените между септември и ноември) изгледите да доживеят до 100 и повече години са най-добри. Изследване на Чикагския университет с над 1500 столетници показа, че повечето от тях са родени през 3-те есенни месеца. Причината според авторите на изследването е, че те са най-малко подложени на сезонни инфекции като грипа в самото начало на живота си и поради това са по-здрави и по-крепки в зряла възраст.

С по-яки кости

Проучването на Бристолския университет установява и че бебетата, родени в края на лятото и ранната есен, имат по-дебели кости от бебетата, родени останалата част от родината. А по-големите кости са и по-яки и по-трудно се чупят по-късно през живота. Това се оказва особено важно за зрялата възраст и жизнено важно за късната, а най-вече за столетниците.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...