Уникално!

От 108 Ирина Белчева става 48 кг

За 7 месеца минах през много сълзи и критични ситуации, но успях!



60 килограма за седем месеца свали Мисис България 2017 Ирина Белчева! Тя ражда дъщеря и син, но напълнява до незавидните 108 кг. С много воля, лишения, диети и упоритост Ирина се стопява до 48 кг и връща предишната си стройна фигура.
Преобразяването на най-красивата омъжена българка за 2017-а не минава без трудни моменти. Пред "България Днес" Белчева разкри душата си за най-големите изпитания и успехи, които бележат живота й през последните няколко години.

Ирина Белчева
Ирина Белчева

"Имах много тежки ситуации, в които съм била на ръба да се откажа. Няма да крия един от най-критичните моменти. Имах проблеми с косопад, защото в тази битка се стига до хормонални смущения. Взех мерки навреме и го преодолях, а силната ми вяра ме укрепи и изгради като по-силна личност! Имаше и плач, и сълзи. Имаше букет от емоции. Но преодолях всичко и успях!", споделя Ирина.

Мисис България с короната / Снимки: Личен архив
Мисис България с короната / Снимки: Личен архив

Децата и съпругът й дават най-голяма увереност и подкрепа в битката с килограмите. Борба, която не предвещава никой заради спортуването още от ранна възраст и липсата на напълняване до първата бременност.
"Винаги съм поддържала стройна мускулатура. Занимавах се с плуване до късните ми тийнейджърски години. С фитнес, каланетика и народни танци също. Никога не бях пълна, но по време на двете бременности, които се случиха през две години, аз драстично напълнях. Всичко започна преди първата бременност и продължи доста след втората", продължава с откровената си история пред вестника инж. Белчева, която от 2008 г. работи в Министерството на енергетиката и отговаря за сигурността и контрола в енергоснабдяването.

Белчева на фона на Царевец и с втора титла - Бизнес дама на Света 2018
Белчева на фона на Царевец и с втора титла - Бизнес дама на Света 2018

Година след раждането на второто й отроче - дъщерята Ирен, която е кака на по-малкия Кристиян, Ирина започва гладолечение по метода на Лидия Ковачева. Следват захранване и разделно хранене. После отново редуване, съпътствано с много спортуване и пиене на вода.
"Най-вече трябваха силна воля, желание и мотивация. Вътрешната сила и настройка са жизнено необходими за крайния резултат. Това е пътят", категорична е Белчева, чиято професионална кариера през годините минава в сферата на енергетиката.

Енергийният експерт със семейството си по време на напълняването
Енергийният експерт със семейството си по време на напълняването

През цялото време на режима на хранене Мисис България изчита всевъзможни материали по темата. Затова задължително през цялото време се консултира с лекар.
"Открих баланса и хармонията за себе си, с които поддържам това тегло вече няколко години. Освен рационално и разумно аз се храня здравословно и това е много важно. Успях да предам това на моя съпруг и децата ми. Консумираме изключително много плодове и зеленчуци. Не се храним с вредни храни, полуфабрикати, пакетирани и консервирани ястия. Стремим се да се храним повече със сурова храна или съвсем леко обработени. Изцяло съм изключила захарта, солта и брашното от менюто", категорична е инж. Белчева и добавя, че вместо захар използва меда като неин заместител.

Ирина с отрочетата си след отслабването
Ирина с отрочетата си след отслабването

Нито преди, нито след напълняването Ирина Белчева е имала здравословен проблем.
"Причината да искам да отслабна е изцяло от здравословен характер, за да поддържам добра физика, заради близките си и малко от чисто женска суета. Случи се по естествен начин, че след като свалих тези 60 кг, станах Мисис България 2017. Конкурсът не беше цел, не отслабнах заради него", категорична е инж. Белчева
Спечелването на короната й дава възможност за участие в много благотворителни инициативи. Нещо, което напълно съвпада с идеологията й.
"Голяма привилегия и чест е за мен това. Направих благотворителна кампания да помогнем на абитуриентите в нужда и неравностойно положение. Много съм щастлива, че успях да я реализирам. Две поредни години дарих в няколко дома за настаняване от семеен тип и столични училища тоалети. Доста добри дела успях да сътворя за последните три години, откакто станах Мисис България", споделя Белчева.
Занапред мисиската, която е електроинженер по образование, обмисля редица мероприятия, в които пред публика да разкрива през какво е преминала, докато влезе отново в стройната си фигура и години след това да успява да я запазва.
"Най-голямата ми мечта е Господ да ме дари с трето детенце. Ирен ще бъде в трети клас, а Кристиян в първи от есента и двамата искат братче или сестриче", разкрива Ирина, която успешно съвместява отговорната работа в министерството, семейните задължения с двете й деца и поддържането на стегната фигура след рекордното отслабване с 60 кг за 7 месеца.