3°C   София
 

Предпазното средство влезе в модните линии, много хора вече си правят колекции

Маските трябва да се носят задължително в затворени обществени места и в градския транспорт. Идеята им е да пазят от разпространението на коронавируса. В тази информация няма нищо ново, вече отдавна свикнахме с нея. Въпреки това много хора изобщо не знаят или не искат да ги носят правилно. На влизане в учреждение, супермаркет или мол посетителите старателно си слагат маската, покривайки устата и носовете си. Защото на входа има охрана или специално назначени хора, които следят за правилата. 10 секунди по-късно обаче предпазното средство вече е смъкнато под носа, т.е. ползата е никаква. Отдалечавайки се от зорките очи на охраната, много от хората увесват маската на едното си ухо, пускат я върху брадата си, ама това не е набрадник, или я оставят да виси като лигавник на врата. И въпреки непрекъснатите призиви да се носят маски, за да пазим не само себе си, но и околните, мнозина предпочитат да са с лигавник, а не с маска.

Съвсем обичайна гледка е маската да виси като гривна на ръката. Много често тя е за еднократна употреба, но видимо е загубила първоначалния си цвят. Този вид предпазно средство трябва да се изхвърля още след първата си употреба и допълнението “еднократна” очевидно значи, че не бива да се използва повече от един път, камо ли да се влачи по джобове, чанти, на ръката, под брадата и т.н. месеци наред.
Ако вариантите за еднократна употреба ви създават неудобство, защото забравяте да си купите нови, вземете си от моделите, които се перат. И да не забравяме изричното уточнение - перат се след всяка употреба! Маските вече влязоха в модните линии и голяма част от популярните брандове пуснаха различни модели, доста хора пък започнаха да ги колекционират. Има всякакви варианти. Продават се по 1 бройка, в комплект по три или по седем, така ще имате за всеки ден от седмицата маска с различен десен. Има и разнообразие от размери - за възрастни и деца.

На улицата вече е съвсем нормално сред хората, спазващи правилата, да се чуе обсъждане на атрактивни модели маски и обмяна на информация откъде може да се купят. Напасват си ги към тоалетите, избират си десени с щампи с домашни любимци или забавни надписи. Почитателките на по-крещящия стил на обличане започнаха да носят варианти, покрити с камъни и пайети.

Световните звезди - певци и актьори, които по принуда са по-суетни, не се притесняват да носят маски и непрекъснато пускат такива свои снимки в социалните мрежи. Показват новите си придобивки в различни цветове и десени, но и не пропускат да подчертаят необходимостта от тяхната употреба. Много изразяват и несъгласието си, че правилата да се носят маски се политизират, а всъщност е важно да се пази човешкият живот.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

Двама умряха на стълбите пред болница (Видео)

Двама души починаха за няколко часа в новото отделение за COVID-19 на болница "Свети Георги" в...

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19

Мъж на 33 години е най-младият починал с COVID-19. Починалите лица, при които е бил потвърден...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...