"Коронавирусът е изпитание на морала. Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона", сподели пред NOVA жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно.

Жената е била на ски в Банско. Синът ѝ се разболял на 8 март. Г-жа Маринова решила да го тества за грип, за да знае как да постъпи.

"В лабораторията видях, че правят и тест за коронавирус. Направих му и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19", разказа жената. Въпреки това тя решава да се самоизолира заедно със своя син.

На 11 март Маринова също се разболява. Температурата ѝ била 39,5 градуса и не падала в продължение на три дни.

"И през ум не ми мина, че може да съм болна от COVID-19. Реших, че е просто грип", споделя тя.

Състоянието ѝ обаче започнало да се влошава. Губи обонянието си, появява се тежко главоболие, сериозен задух и по думите ѝ - страшна болка в гърдите.

"Усещах натиск. Устните ми бяха посинени", разказва тя. Направила си тест чак на 27 март. Той дал положителен резултат за COVID-19. Като разбрал, че е болна от коронавирус, Маринова заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болетта.

Личният ѝ лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверявали дали спазва карантината. "Полицаите ми купиха лекарства и ми ги закачиха на оградата. Казаха ми, че парите не са важни, а е важно да оздравея. Това ми даде сила", споделя Маринова.

На 2 април и синът ѝ е тестван, но резултат още няма.

"Не съм виждала другите си деца и мъжа си от месец. Нямам търпение да ги видя", казва през сълзи жената.