Дават трима на прокурор - нарушили задължителната карантина

Няма новорегистрирани заболели с коронавирус в Бургас и областта, а пациентите, настанени в болници, са в добро общо състояние, съобщиха от Общинкския кризисен щаб. Петима се лекуват в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и двама в болницата в Айтос.

Отрицателни са взетите до момента проби на медиците от Спешния център, както и на изследваните полицаи от КПП-та и служителите на Жандармерията, включително  екипите в кв. "Победа". Кметът Димитър Николов съобщи добрата новина, че няма новорегистрирани заболели с коронавирус.

Кметът Димитър Николов съобщи добрата новина, че няма новорегистрирани заболели с коронавирус.

Общинският кризисен щаб работи и по извадка за изследване на завърнали се от чужбина жители на кварталите Победа, Горно Езерово, Рудник и Черно море. Целта е да бъдат изследвани всички най-рискови групи - както хората, които работят на първа линия, така и онези в ромски квартали, където има завърнали се от чужбина и поставени под карантина, обясниха от кризисния щаб. Изследвани ще бъдат и всички служители на Инфекциозно отделение и Спешния център на УМБАЛ-Бургас. Пробите, които се правят, се поемат от бюджета на Община Бургас.

3000 предпазни маски ще бъдат осигурени за служителите на ОД на МВР-Бургас за работата им на терен по време на предстоящите Великденски празници.

1491 са лицата под задължителна карантина в областта, от тях 620 са в община Бургас. Трима  са предадени на прокуратура за нарушаване на задължителната карантина. 7 акта са съставени за нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването за ограничение на зоните за свободно придвижване. Общински служители се включиха в акцията за разнос на храна на възрастни хора и ветерани от армията.

Общински служители се включиха в акцията за разнос на храна на възрастни хора и ветерани от армията.

56 са до момента постъпилите заявления по новата програма на Общинския съвет за заявка за хранителни пакети.

На заседанието на щаба днес присъстваха народните представители Димитър Бойчев и Галя Желязкова, които връчиха дарение от 300 предпазни маски тип FFP 5. Те ще бъдат разпределени на служителите на УМБАЛ-Бургас и Спешния център.

Нови доставки на защитни облекла са осигурени днес за медиците от УМБАЛ-Бургас, КОЦ-Бургас, Диализните центрове и Спешна помощ.