Как да ги обърнем в цивилизационен скок?

Всички сме свидетели как Китай се справи със своя нов грип, и то доста бързо. Според някои това стана, защото бил тоталитарно общество. Други мислят, че е заради конфуцианството.

Всъщност има едно средство, което Китай никога не е спирал да използва, а в кризисни ситуации без него не минава. То е традиционната китайска медицина. Тя има лек не само за тялото, но и за духа, защото според нейната теория дух и тяло са единна система. Духът ръководи и ако той се окаже в криза, повлича болести и страдания за тялото. Дори по времето на Мао, когато всички други науки бяха под ключ, традиционната медицина не само не бе забранена, а напротив - насърчавана.

Основен постулат в тази медицина е концепцията за чи. Това е най-малката градивна единица на всичко във вселената, без изключение. Тук влизат следователно и човешките тела, съзнанието, както и известните и неизвестните за човека вируси.

Чи е компактна единица от невидима материя, енергия и информация. В това триединство водеща роля има информацията - тя диктува на енергията и материята какво да правят и как да се държат. Разболяваш се, когато настъпи хаос в чи системите на тялото и съзнанието. Задачата на лекуващия е да възстанови вътрешното равновесие, защото тогава тялото ще е в състояние да се справи с всяка болест. Равновесието и хармонията са "балсамът, поддържащ имунната система силна и работоспособна.

Основните методи за лечение в традиционната китайска медицина са били и остават медицинския чигонг, билковите смески, и акупунктурата. В съвременните китайски болници и медицински факултети традиционни методи се изучават и прилагат наравно с онова, което препоръчва западната медицина. В наши дни те съпътстват карантината, хигиенизирането, и противогрипните лекарства.

Чигонг е много мощно средство за самолечение и исторически то възниква първо. Билкарството и акупунктурата се появяват като поддържащи процедури далеч по-късно. Сега, за да получите билкова отвара или акупунктурно лечение ви трябва специалист, но и те са под карантина. А за да използвате чигонг не ви трябва никой и нищо освен един-два квадратни метра площ.

Когато през 2013 г. китайският лечител и чигонг майстор Юан Тзе създава оригиналната чигонг система Юан Гонг, в света се практикуват много и най-различни чигонг упражнения. Юан Гонг е събрал най-ценното от тях в единна система от девет метода. Лечебният им ефект се състои в това, че те укрепват защитните сили на организма като създават вътрешен чи баланс.

Традиционната китайска медицина работи с много видове чи и един от тях е т.н. уей чи, което значи 'защитно чи’. В здравия човек уей чи образува защитен енергиен пашкул около тялото, който не може да бъде пробит от никакъв болестотворен паразит. Ако обаче в защитния слой има дупки или процепи вирусът се чувства поканен на гости в тялото ви.

Какво пробива природната ни защита? Най-често ние самите, с нашите мисли, емоции, и жизнени навици. Мислите, както всичко друго във вселената, са чи, заредено с информация. Ако надделява страхът, паниката, и подозрението; ако претакаме в мисълта си апокалиптични сценарии - пробиваме своя защитен пашкул без даже да си даваме сметка какво правим.

Това става, защото информацията води материята и енергията. Чи винаги следва информацията, заложена в него. А нашите мисли съдържат много силни послания, когато са емоционално заредени. Всичкото невидимо чи около вас, включително и това на вирусите, следва доминиращата информация. С други думи, когато мислите за грипа вие всъщност ‘разговаряте’ с вирусите, предавате им информация, и програмирате поведението на вашето тяло. Какво искате да им кажете? 'Ела и ме изяж?’ Или: ‘Върви си оттук с мир?’

Юан Гонг ви укрепва не само физически. Там има методи - можем да ги наречем информационни - насочени изключително към информационната съставка в чи. Те изграждат мисловни навици, които поддържат защитния чи пашкул здрав и читав. Научаваме се да управляваме не само тялото и енергията си, но и съдържанието на мислите си. Вирусът, на своето ниво на осъзнатост, не може да бъде по-силен от вашето съзнание, защото вие сте висшата форма на съзнание на тази земя. Не предавайте доброволно тази позиция, тя е ваше рожденно право.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...