Малкото зеленчуци в храната може да стане причина за тревожно разстройство, става ясно от публикация в International Journal of Environmental Research and Public Health.

Учени анализирали данни за около 27 000 души от 45 до 65 г., обхванати от канадското проучване за стареенето през 2010-2015 г.

Установено е, че при прием на под минималните ежедневни порции плодове и зеленчуци рискът от тревожност се увеличава с 24%. Тя се развива и задълбочава при излишък на мазнини в тялото: ако са повече от 36%, рискът от тревожност се увеличава с още 70%.

Изследователите пишат, че тревожността зависи от самотата: при тези, които живеят с партньор, рискът е само 7,8%, при стари моми и ергени достига 13,9%.



ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...