22°C   София
 

Няма точна формула по отношение на здравето на зъбите. В много голяма степен състоянието им е генетично заложено. Понякога, за съжаление, колкото и грижи да се полагат, отново се стига до сериозни проблеми.

Независимо към коя група спадате, не отлагайте решаването на болежките си. Не е нужно всеки месец да посещавате стоматологичен кабинет, но няколко пъти годишно, може само да ви е от полза. Колкото по–изряден вид поддържате, толкова по–добре ще се чувствате.

Безболезнени манипулации

Много хора изпитват панически страх от зъболекарския стол. Това е абсолютно ненужно. Достатъчен е дискомфортът, който чувствате вследствие на болен зъб. Допълнителните нерви и стрес ще ви се отразят зле и ще ви изиграят лоша шега. Съвременната медицина е достигнала толкова напреднало развитие, че всичко може да се случи, без да се налага да се подлагате на болезнени манипулации.

Не отлагайте. Впоследствие ще се чудите как и защо сте го допуснали. Проблемите отдалеч винаги изглеждат по–страшни. Опитът е много важен за качествените процедури. Прецизните навременни прегледи имат за цел да открият проблема в зародиш. Решете се и сложете безболезнен край на мъките, на които доброволно се подлагате. Модерната апаратура и висококачествените упойки ще ви осигурят нужното, за да се чувствате добре на мястото си.

Консултация

Предварителното консултиране, включващо изясняване на проблема и методите за отстраняването му, ще ви накарат да се почувствате спокойни и уверени в решенията, които сте взели. Добрите специалисти знаят как да подходят индивидуално според човека. Вниманието е важно за предразполагане на пациента. Още по време на самия разговор ще усетите дали може да имате доверие.

Основен приоритет на повечето стоматолози е дългосрочното решаване на проблемите на пациентите. Доверието и връзката, които изграждате със своя стоматолог, са решаващи за съвместната ви работа. Квалифицираният персонал познава тънкостите на своята професия и ако вие се почувствате в сигурни ръце, отново ще възложите здравето си на тях. Отпуснете се и обяснете проблема възможно най–детайлно. Това ще помогне за достигане на адекватни решения.

Значението на храната

Не подценявайте този важен фактор. Дори и да се радвате на здрави зъби, злоупотребата с някои вредни храни може да доведе до разрушаването им. Напитките, които приемате, също имат пряко значение за здравето и вида на зъбите. Тютюнопушенето допълнително оказва своето неблагоприятно въздействие. Това не означава да се откажете от всичко, което обичате. Увеличете приема на калций и витамини. Това ще укрепи естествените ви дадености. Бъдете последователни в профилактиката и лечението на зъбите си, спазвайте здравословни навици на хранене и се радвайте дълго време на красива усмивка.Висоцки измръзва на балкон

Нов опит да се разбули мистерията около смъртта на Владимир Висоцки бе направен наскоро в руския...

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...