24°C   София
 

Няма точна формула по отношение на здравето на зъбите. В много голяма степен състоянието им е генетично заложено. Понякога, за съжаление, колкото и грижи да се полагат, отново се стига до сериозни проблеми.

Независимо към коя група спадате, не отлагайте решаването на болежките си. Не е нужно всеки месец да посещавате стоматологичен кабинет, но няколко пъти годишно, може само да ви е от полза. Колкото по–изряден вид поддържате, толкова по–добре ще се чувствате.

Безболезнени манипулации

Много хора изпитват панически страх от зъболекарския стол. Това е абсолютно ненужно. Достатъчен е дискомфортът, който чувствате вследствие на болен зъб. Допълнителните нерви и стрес ще ви се отразят зле и ще ви изиграят лоша шега. Съвременната медицина е достигнала толкова напреднало развитие, че всичко може да се случи, без да се налага да се подлагате на болезнени манипулации.

Не отлагайте. Впоследствие ще се чудите как и защо сте го допуснали. Проблемите отдалеч винаги изглеждат по–страшни. Опитът е много важен за качествените процедури. Прецизните навременни прегледи имат за цел да открият проблема в зародиш. Решете се и сложете безболезнен край на мъките, на които доброволно се подлагате. Модерната апаратура и висококачествените упойки ще ви осигурят нужното, за да се чувствате добре на мястото си.

Консултация

Предварителното консултиране, включващо изясняване на проблема и методите за отстраняването му, ще ви накарат да се почувствате спокойни и уверени в решенията, които сте взели. Добрите специалисти знаят как да подходят индивидуално според човека. Вниманието е важно за предразполагане на пациента. Още по време на самия разговор ще усетите дали може да имате доверие.

Основен приоритет на повечето стоматолози е дългосрочното решаване на проблемите на пациентите. Доверието и връзката, които изграждате със своя стоматолог, са решаващи за съвместната ви работа. Квалифицираният персонал познава тънкостите на своята професия и ако вие се почувствате в сигурни ръце, отново ще възложите здравето си на тях. Отпуснете се и обяснете проблема възможно най–детайлно. Това ще помогне за достигане на адекватни решения.

Значението на храната

Не подценявайте този важен фактор. Дори и да се радвате на здрави зъби, злоупотребата с някои вредни храни може да доведе до разрушаването им. Напитките, които приемате, също имат пряко значение за здравето и вида на зъбите. Тютюнопушенето допълнително оказва своето неблагоприятно въздействие. Това не означава да се откажете от всичко, което обичате. Увеличете приема на калций и витамини. Това ще укрепи естествените ви дадености. Бъдете последователни в профилактиката и лечението на зъбите си, спазвайте здравословни навици на хранене и се радвайте дълго време на красива усмивка.Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

ПОСЛЕДНО ОТ

Актрисата Кейт Хъдсън се похвали, че най-малката й дете е проходило.  Холивудската звезда показа видео с дъщеря си в профила си в Инстаграм и написа „И ето, че тя потегли!“ Хъдсън роди третата си рожба – Рани Роуз Хъдсън Фуджикава, през октомври миналата година.  Рани е първото дете на актрисата от приятеля й Дани Фуджикава

Резултатите от ново изследване сочат, че ако жена се опитва да забременее и иска да роди момче, е препоръчително да релаксира, съобщава в. "Дейли мейл". Бъдещите майки, които са стресирани, е по-вероятно да родят момичета. Изследването на учени от Колумбийския университет разкрива, че едва една трета от жените, които имат признаци на стрес

Липсата на комуникация, западащият сексуален живот и липсата на време един за друг са сред най-честите причини за раздялата на новите родители, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания, предаде БТА. Допитването на Ченъл Мъм и Бейби Шоу е обхванало 2000 майки и татковци.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Народният театър “Иван Вазов” стартира кампанията по честването на 170-годишнината от рождението на своя патрон с инициатива, в която кани малки и големи от цяла България да си припомнят забележителното слово на Патриарха на българската литература. До края на годината всеки може да запише и изпрати до театъра видео

В първия си ден на свобода австралиецът Джок Полфрийман обяви пред Нова тв, че съжалява за смъртта на Aндрей Mонов. Заяви и готовност доживот да изплаща на семейството му кръвнина. По негови сметки дължимата сума била над 1 милион лева. „Днеска чух, че някаква полиция е ходила на адреса, на който се регистрирам и не е имало никой.

Спор за пари е причината мексиканецът Фaбиан Наваро да бъде прострелян от свой съсед. Инцидентът се разигра около 17:50 в столичния квартал "Дианабад". Наваро работи в България като асистент на сляпа жена. Той и стрелецът се познавали, мексиканецът му дължал пари. Кредиторът си ги поискал, но Наваро заявил, че няма да ги върне