Студ, стрес и умора. Те са способни да преборят всеки организъм. Ако се почувствате скапани и на ръба на поредната настинка, викнете на помощ някои важни и подходящи за болежката ви витамини и минерали. В кои храни се съдържат добавките, които ще укрепят нашето здраве.

Ако сте се схванали

Всичко ви боли, мускулите ви са схванати, нямате никакви сили, а се налага толкова много неща да свършите.

Заложете на манган. Той е необходим, за да се борите с възпаления на ставите и при всякаква мускулна умора. Помага за възстановяване след тежко физическо натоварване.

Набавете си го от синап, ананас, спанак, чесън, грозде, зелен фасул, боб.

Ако сте изтощени

През целия ден се прозявате и нямате никакъв прилив на енергия. Заложете на жен-шен. Той ще ви помогне да сте работоспособни, съсредоточени и тонизирани. В комбинация с витамин С ще ви зареди с енергия, за да издържите студените месеци. Жен-шенът се предлага под формата на таблетки, екстракт, капсули, чай или тинктура.

Ако сте стресирани

Имате хиляди ангажименти, напрежението в работата е огромно, вкъщи ви чакат куп задачи, нямате време да се отпуснете и да релаксирате. Заложете на витамини от група B. Те имат важна роля в метаболизма на въглехидратите и са необходими за функционирането на мускулната и нервната система. Имат положително действие върху централната нервна система, подобряват умствената работоспособност и подпомагат производството на енергия.

целия текст четете тук