Медицината горещо препоръчва ваксините като средство за предпазване от болести. Но напоследък се надига и съпротива срещу тях, която се подхранва от общуването в социалните мрежи.

Този феномен далеч не е само български. В. "Ню Йорк таймс" наскоро писа, че процентът на ваксинираните деца в Калифорния вече е по-малък, отколкото в Южен Судан.

Тук публикуваме последователно два текста за ползите и за вредите от ваксините. Интелигентният читател ще забележи, че единият е аргументиран доста по-добре.

1. Няма научни изследвания, че именно ваксините предотвратяват епидемии. Те се поставят в края на епидемии, когато заразите отслабват.

2. Няма дългосрочни изследвания за безопасност на ваксините. Има къси изследвания, в които ваксинираните се сравняват с контролна група, на която е поставена друга ваксина, а не с група неваксинирани.

3. Никога не са сравнявани ваксинирани с неваксинирани популации. Изследвания в Холандия и Германия откриха, че ваксинираните деца боледуват доста повече от неваксинираните им връстници. Ваксинираните повече рискуват да развият астма, дерматити, алергии, хиперактивност и др.

4. Няма научна обосновка на ваксинацията на децата. Детето получава не една, а много ваксини. Няма тестове как действат комбинираните ваксини.

5. На деца, който са само на кърма до 6-ия месец и след това поради неспособност да приемат друга храна се въвеждат по 30 дози (заедно с реваксинацията) мощни ваксинни токсини, което е против логиката и здравия разум.

6. Всички съставки на ваксините са силно отровни. В тях има тежки метали, канцерогени, живи и генномодифицирани вируси, контаминирани течности с вируси на животни, силно отровни деконтаминанти и помощни вещества. Ваксината срещу шарка и оралната ваксина срещу детски паралич се правят от кръв на маймуна. Чрез нея много маймунски вируси попадат в човешката кръв. Досега са открити 60. Така е предаден и вирусът ХИВ, който причинява СПИН. Ваксините съдържат не само кръв от шимпанзета и други маймуни, но и от крави, свине, кокошки, коне и даже от човешки абортирани зародиши.

7. Живакът, алуминият и живите вируси във ваксините може би са причина за пандемията от аутизъм (1 на 100 души в света и 1 на 37 в Индия. Вече във всеки училищен клас в Индия има по едно дете аутист). Фактът, че ваксините причиняват аутизъм, е признат от американски съд.

8. Центърът за контрол над болестите в САЩ през 2003 г. оповести изследване, което отрече да има връзка между ваксините и аутизма. Но наскоро центърът призна, че изследването е било дефектно. Директорът му д-р Хербердинг каза по Си Ен Ен, че ваксините могат да предизвикат "напомнящи аутизъм симптоми". Епидемията от аутизъм е само в тези страни, в коите се извършва масова ваксинация.

9. През 1999 г. САЩ наредиха живакът да бъде махнат от ваксините "незабавно". Той обаче остана в състава на доста ваксини. Ваксините с живак не са иззети и с тях са ваксинирани деца чак до 2006 г. "Безживачните" ваксини съдържат 0,05 мкг живак. Според Американската академия по педиатрия "живакът във всички форми е токсичен за зародиша и за детето. Въздействието му върху бременни и деца и върху населението като цяло трябва да се минимизира".

10. Живакът е втори по токсичност след урана. Той е невротоксин, който за кратко време уврежда цялата нервна система на детето. Трупа се в мазнините. Мозъкът, където има много мазнини, реагира на живака със симтоми на аутизъм. Живакът от ваксините прониква в жлезите и причинява безплодие както при мъжете, така и при жените.

11. Живакът във ваксините е диетилов живак. Той е 1000 пъти по-токсичен от метиловия живак. Алуминият прави всяка форма на живака 100 пъти по-токсична. Заедно с формалдехида във ваксините алуминият увеличава токсичността на живака до 1000 пъти.

12. Ако приемем за допустима доза лимита за живак в питейната вода, ваксинирането вкарва в човека 50 000 пъти повече живак. При това лимитът за живак във водата е за възрастни, не за деца.

13. Аутизмът е нарушение на физическата, умствената и емоционалната сфера на детето. То е неспособно на социални контакти и има проблеми с паметта и вниманието. Повечето симптоми при деца аутисти съвпадат със симптомите при отравяне с тежки метали.

14. Аутистичните деца страдат и от тежки разстройства на черния дроб. Според изследване на д-р Андрю Уейкфилд причина за това е жив щам, включен в тройната ваксина срещу морбили, заушки и рубеола. Деца, ваксинирани с нея, стават пълни аутисти. (Уейкфийлд е с отнети лекарски права заради фалшифициране на данни в това изследване.)

15. Ракът на кръвта (остра лимфобластна левкемия) поразява хиляди деца и може би също е свързан с токсични съставки във ваксините.

16. Доказана е връзката между ваксините и жълтеницата и детския диабет.

17. Много лекари твърдят, че детските болести развиват и укрепват имунната система. Като ги потискаме с ваксини, ние пречим на имунната система да се развие и провокираме автоимунни болести като диабет и артрит, които днес вече имат характер на епидемии.

18. Ваксините потискат естествения имунитет и лишават организма от естествени антитела. Така майчиното мляко не съдържа естествени антитела и вече не може да защити бебето от болести.

19. В САЩ следимунизационните усложнения се регистрират и държавата изплаща на пострадалите обезщетения (само по последното дело искът е за близо 200 милиона долара).

20. Ваксините създават хуморален имунитет, но вече е установено, че имунитетът се формира на различни равнища - както на хуморално, така и на клетъчно. Ние още нямаме достатъчно знания за имунната система на човека и поради това не бива да се намесваме в нея.

За ползите от ваксините четете тук