Всяка година броят на получилите инсулт нараства скокобразно,  и то във всяка възраст. Какво може да се направи, за да се намали рискът от инсулт?

Най-опасният фактор е високото кръвно налягане. Това означава, че ако сте на ръба на високото кръвно, трябва да предприемете правилните стъпки да го свалите.

Повечето хора прибягват към медикаменти за това, но най-добрият начин за сваляне до безопасно ниво е да изберете подходящ хранителен режим и прием на витамини.

Ето 9 храни, които намаляват риска от инсулт.

Кейл

Това растение не е само модерна храна за по-младите. То е богато на магнезий, който е безценен за сърцето.

Банани

Наличието на достатъчно калий в организма намалява риска от инсулт с 24%. Това е така, защото калият регулира инсулина, който от своя страна стабилизира кръвното налягане. Един от най-добрите източници на този минерал са бананите.

За останалите храни четете тук