Има 2 често срещани причини за болка в корема. Първата е заради емоционални проблеми като тревожност и депресия. Втората е редовният прием на лекарства, които дразнят стомаха.

Живеем в постоянен стрес и предпочитаме да вземем болкоуспокояващо средство, за да премахнем симптомите, вместо да лекуваме истинската причина.

Предлагаме ви няколко алтернативни метода за справяне с лошото храносмилане и запек.

1. Използвайте топлина, за да облекчите болката

Топлият компрес може значително да облекчи болката, която изпитвате при Синдром на раздразнените черва. Помнете обаче, че никога не трябва да поставяте топлина директно върху кожата - трябва да има слой дрехи, за да се избегне изгаряне. В случай на запек, може също да вземете топла вана с английска сол.

2. Пийте сода бикарбонат

Содата за хляб работи, защото съдържа натриев бикарбонат, който има способността да лекува киселинния рефлукс. Той неутрализира стомашните киселини и облекчава симптомите на киселинност за известно време.

Разтворете 1/4 ч.ч. сода бикарбонат в чаша вода. Не забравяйте, че не трябва да смесвате содата с други лекарства в продължение на поне 2 часа. Тя забавя скоростта, с която тялото поглъща медикаменти, и може да промени начина, по който хапчета действат на организма.

за останалите начини четете тук