15-годишната Никол Георгиева от Велико Търново, която страдаше от Сарком на Юинг, а стотици българи даряваха за нейното лечение, загуби битката с рака. Момичето е издъхнало снощи в клиника в Турция. Тъжната вест съобщи майка й надя Костадинова във фейсбук. "Силното ми детенце...Бори се до последно със зъби и нокти...Господ ли?Няма такъв...", написа съкрушената майка.

Последно момичето бе на химиотерапия в комбинация с имуно- и молекулярна терапия в южната ни съседка. Преди това специалисти във френския институт "Густав Руси" даваха надежда за успешно лечение, но не успяха да извършат операция и трансплантация на стволови клетки.

Лъчезарното момиче се разболя от Сарком на Юинг на тазобедрената става преди повече от година. Семейството водеше битка и с Фонда за лечение на деца в чужбина, който дълго време не дава благоволение за финансиране на операцията и терапията във Франция.  Благотворителната кауза за спасяването на Никол обедини хиляди българи, които организираха кампании и базари за събиране на средства. В последствие Фондът за лечение на деца в чужбина отпусна сума за Никол, а родителите и предоставиха събраните до момента пари за спасяването на бебето Мартина от Стара Загора, което се бори с левкемията.