Никой не би искал тъмните кръгове под очите да го издадат. Но какво издават те?

Недоспиване било след тежък запой, било след бурна нощ по баровете и секс на разсъмване. Но също системно недоспиване заради хронични проблеми със съня.

Кожата на долния клепач е много тънка, капилярите са почти на повърхността й и според моментното им състояние я подуват и променят цвета й. Получава се торбичка. Тя обаче може да е и симптом за сърдечно-съдов проблем и за високо кръвно. Появява се и след продължителен плач, например при загуба на скъп човек, след погребение и пр. Има и наследствена форма на инсомния и като резултат от нея често под очите има кръгове.

Каквато и да е причината справянето с тях е много лесно по следната рецепта с малко кафе, так че да не се налага да ходите с тъмни очила по улиците.

Съставки

Мляно кафе (може и от кафеварката, след като сте си направили еспресо)

Черен пипер

Кокосово масло

Приложение

Трите съставки се смесват и се размазват на дланта. Нарочно в речептата не е указано в какви пропорции са те, защото за всеки е различно. Човек трябва да експериментира, за да види каква комбинация от трите съставки действа най-добре на неговия тип кожа.

Получената кафеникава мазна смес се нанася с върха на показалеца нежно и внимателно по клепача под долната мигла. Гледате да не попадне в окото, защото заради черния пипер ще го раздразни и насълзи.

Изчакват се 5-10 минути, докато сместа почне да засъхва. Почиства се с влажен и мек памучен плат или с мокра кърпичка. След това може да се нанесе овлажнител или друг козметичен продукт за кожа, който обичайно използвате.

Описаната процедура не лекува инсомнията и няма дълготраен ефект. При упорити тъмни кръгове трябва да се прилага по няколко пъти седмично. Но пък е много ефикасна.