Оказва се, че краката може да говорят. Те може да ни подшушнат за проблеми от витаминозен дефицит, та до здравословни неразположения, свързани с щитовидната жлеза.

Без косми
Не е нужно да изглеждаме като хобит, разбира се, но тоталната липса на окосмение по краката е сигнал за това, че имаме проблем с кръвообращението. Ако не може да напипате пулса на глезена си, потърсете консултация с доктор.

Студени стъпала
Хипотироидизмът, или понижената функция на щитовидната жлеза, може да повлияе на организма ни по няколко начина. Ако стъпалата са студени, то не е изключено да имате нужда от преглед при ендокринолог. Други симптоми, свързани с нефункционираща правилно щитовидна жлеза, са сухата коса и кожа, умората и необяснимото покачване на килограмите.

Подути и болезнени палци на краката
Подутите, болезнени, червени и топли палци на краката са запазената марка за подаграта. Тази форма на артрит е причинена от повишените нива на пикочната киселина в кръвта. Въпреки че се смята, че подаграта е предимно причинена от прекомерната консумация на месо, всеки десети случай на това заболяване е свързано с последиците от някои видове диети.

Целия текст четете на mila.bg