Медици подхващат собствено разследване да установят къде са изчезнали 4 млн. лева от здравното им заведение. "Толкова пари потънаха от 2012 г. досега", заяви шефът на кардиологичното отделение в пловдивската МБАЛ "Св. Мина" д-р Цветан Деведжиев. Общинската болница е пред сливане с МБАЛ "Св. Пантелеймон". Тя обаче също е на загуба за м.г. с 94 000 лева.

"Като се съберат две губещи болници, какво става? Никой не ни обръща внимание. Хората са стресирани и обезверени дали ще получат заплати си", каза д-р Деведжиев. Той и 50-ина негови колеги излязоха на пореден протест и се зарекоха, че всеки ден ще го правят докато не им обърнат внимание на високо ниво. "Ще разведем кмета из цялата болница да види, че общината не е забила един пирон в нея. Ние сами боядисваме и купуваме чаршафи. Дюшеците от 15 г. не са сменяни, с наши средства набавяме дезинфекционни препарати. Не сме получавали дрехи от 7 г.", негодуваха медиците. Те не приемат аргументите, че общината ги е финансирала. "С едната ръка дава, но с другата взема. Отпусна ни 460 000 лева и ни прибра почивната база в Лозенец, която е на стойност 4 млн. лева. После ни дадоха 1 млн. лева, а ни взеха сградата на ул. "Весела". Персоналът няма вина за злоупотребите с пари", категорични са медиците.
От общината коментираха, че досега са налели в губещото здравно заведение над 4 млн. лева. Медиците от "Св. Мина" се заканват всеки ден да протестират.

Медиците от "Св. Мина" се заканват всеки ден да протестират.