Певецът, китарист и композитор Асен Гаргов води тежка битка с онкологично заболяване и се нуждае от средства. Апелът отправи Сдружение Българска музикална асоциация.

Дългогодишният партньор и колега на Лили Иванова е претърпял няколко операции в България, но болестта напредва и се налага лечение в Турция. Необходими са още 20 000 долара.

Българска музикална асоциация е отпуснала средства, както и от “Музикаутор”, но трябват още пари.

Самият Асен Гаргов настоял средствата да се събират на банковата сметка на Българска музикална асоциация, а не в неговата лична сметка, за да има пълна прозрачност. Тя е организация на професионалните музиканти в България, която обединява изпълнители от всички музикални гилдии. Нейната цел е да насърчава развитието и популяризирането на съвременната българска музика.

Асен Гаргов е роден на 24 юли 1949 г. Кариерата му започва във вокален квинтет “Студио В”, където е поканен за солист от Вили Казасян в началото на 70-те години. От 1975 г. до 1991 г. Гаргов е половинка на Лили Иванова. Освен че имат връзка, заедно двамата изнасят много концерти и записват албуми. Той пише песни както за нея, най-популярната от които е “Детелини”, така и за дуета им.