Момиченце е родила 23-годишната Ина Георгиева от Генерал Тошево, която се бори с рак на гърлото. Малката е кръстена Дара, защото за Ина и таткото Наско тя е дар Божий. Бебенцето е родено със секцио в болница „Надежда“ в София. Наложи се то да се появи на бял свят в седмия месец, тъй като ракът на майката е много агресивен и тя спешно трябва да се лекува.

Детето е с тегло 1 килограм, в кувьоз е, но диша самостоятелно, сподели щастливият татко, цитиран от Topnovini.bg. Той разказа, че, макар и много изтощена от операцията, Ина е изключително щастлива. Ще са нужни 3-4 дни, за да се възстанови, след което заминават за клиниката в Турция, където тя ще бъде лекувана и подложена и на химиотерапия.

По думите на Наско Недялков, събраните досега средства от благотворителната кампания в подкрепа на Ина и нейното бебче, ще дадат възможност да започне първия етап на лечение. Не се знае обаче то колко дълго ще продължи и колко средства общо ще са нужни.

Младото семейство изказва огромна благодарност на хората, които ги подкрепят и се включват в благотворителната кампания.

Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия. По-късно са били извършени и други интервенции. Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността.

„Всеки ден за нея е ценен, тъй като туморът е агресивен“, обясни преди дни Наско Недялков. Затова все по-спешно е да се съберат необходимите средства за лечението на младата жена в клиника в Турция. Разчетите сочат, че ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лева. Те обаче са непосилни за семейството на Ина, което вече е дало над 100 хиляди лева за лечението й досега.

В много търговски обекти в Добрич, Генерал Тошево и Варна са поставени кутии за дарения. Днес благотворителна инициатива има в магазин „Берьозка“ в Добрич.

Желаещите могат да се включат и с дарения на

Банкова сметка:

IBAN: BG45BUIN95611000436747

титуляр Ина Георгиева Георгиева