Бисер Киров е починал в болница в Германия, научи "24 часа". Той бил там заради завърналия се рак и получил масивен инсулт. Певецът обаче е предусещал края си, защото разпратил прощални писма на приятели, разказват някои от тях. Близките му обаче не успели да се простят с него, защото никой не очаквал животът му да завърши внезапно с инсулт.

Преди две години, след смъртта на дъщеря си Венциноса, която почина от рак, Бисер Киров също се разболя от рак, но с помощта на руски и немски лекари успя да го победи. Всички вярваха, че е преживял и това житейско изпитание. Изпълнителят бил станал 50 кг, но успял да напълнее отново. Певецът навърши 74 през септември и смяташе да участва в юбилейния концерт на Михаил Белчев този месец, имаше и планове да отбележи у нас 50 години на сцената през 2017-та.

 От време на време Киров чувствал неразположения, но те били нормално явление при хора, преборили онкологично заболяване. често посещавал и болницата за рутинни прегледи. Ремисията обаче завършила и заболяването се завърнало.