Може ли тежко заболяване да бъде излекувано със здравословно хранене? На такова изследване е посветена новата поредица на женския канал TLC "Лечебно хранене". В 8 епизода учените проследяват различни случаи на пациенти, страдащи от различни симптоми, които се подлагат на специален режим.

Такава е 24-годишната Лорън, която е тежък случай на синдром на поликистозни яйчници. Тя е напълняла, има проблеми с плодовитостта и с окосмението по цялото си тяло и дори по лицето. Специалисти ще се опитат да балансират нивото на хормоните чрез нов хранителен режим.

В първия епизод на "Лечебно хранене", който телевизията ще излъчи тази вечер, зрителите ще видят и 7-годишния Харви, който страда от тежка мигрена. Майка му се опитва да направи всичко възможно, за да облекчи болката му.

Освен това две сестри, и то близначки - 25-годишните Кристен и Марън, се опитват да излолзват храната като оръжие срещу рака на гърдата.

В епизода ще стане ясно дали наистина шоколадът помага за нивото на кръвното налягане.

Учените от "Лечебно хранене" са установили и кои храни наистина помагат в спешни случаи. Например при махмурлук се ядат яйца заради аминокиселината цистин в тях. При обезводняване препоръчват вода със захар, а със сол - за вдигане на кръвно.
TLC започва излъчването на "Лечебно хранене" днес в 22,50 ч.