Последните години, благодарение на нашите съвети, хората все по-малко преяждат и токсилогичните отделения на спешните болници не са чак толкова пълни с алкохолни отравяния, колкото са били предишни години. Това коментира пред bTV диетологът Донка Байкова.

Според нея хората вече имат по-висока здравна култура и правят здравословен своя празничен избор за трапеза.

И все пак сме яли повече и сме качили между 1 и 3 килограма, а тези, които са били в чужбина на почивка с „ол инклузив” – до 5 кг, твърди Байкова. Тя съветва да свалим килограмите с лека диета, която да не е стресираща за организма.

Байкова препоръчва консумация на плодове и зеленчуци и най-вече зеленчучи от зелевата група – карфиол, броколи и зеле. Не препоръчва киселото зеле, защото е много соленo и ще ни издуе допълнително. Трябва да се приемат още овесени ядки, кисело-млечни продукти, от които най-полезна е изварата, защото има детоксикиращ ефект. Трябва да се пият и много течности.Chic hkovuychev
11/01/2016 19:50:43

С огромно закъснение от 10 / десет / месеца ще се изрепча на д-р Байкова, като ще я откажа вероятно да дава интервюта по медиите - писмени и електронни, ЗАЩОТО ЧИТАТЕЛИ И ЗРИТЕЛИ в и ж д а й к и външния и вид, си правят поши изводи за нейните теории и за това ДАЛИ ТЯ ГИ СПАЗВА В ЛИЧНИЯ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ... Та да попитам г-жа Байкова: НЕ СЕ ЛИ ЧУВСТВА НЕУДОБНО ОТ н а д н о р м е н о т о ? тегло с поне 10 килограмчета.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*