Електронна цигара експлодира в джоба на 49-годишен мъж.

Кенет Андерсен се навежда, за да вдигне нещо от пода на работното си място в Норвегия. Внезапно усеща, че бедрото му се нагорещява. Вижда, че левият джоб на панталона на панталона му гори. Няколко мига по-късно целият му крачол пламва, предава бТВ.

Андерсен опитва да извади електронната цигара от джоба си, но тя се е разтопила в плата на панталона му. С помощта на колеги той разкъсва горящата си дреха.

Въпреки че 70 процента от крака му е наранен, мъжът почти не изпитва болка. Посещава лекар, който само превърза раната.

На следващия ден обаче започват силни болки. Кенет Андерсен отива в спешно отделение. Оттам го настаняват в специално отделение по изгаряния. Раната е много по-голяма, отколкото първоначално си е представял. Следва операция. Лекарите трансплантират 30-сантиметрово парче кожа от здравия му крак върху изгорения. Има и обяснение защо първоначално мъжът не е чувствал болка - изгарянето е наранило нерв.

„Ще отнеме известно време, докато всичко заздравее. Ужасно боли“, казва Кенет пред Dagbladet - един от най-големите вестници в Норвегия. Въпреки всичко той се смята за късметлия.

„Представете си, ако това се беше случило в колата. Цигарата щеше да избухне в лицето ми“, коментира още той.

Норвежкият здравен орган NHO предупреждава за експлодиращи електронни цигари от лятото на 2022 г.

„Формата и конструкцията на електронната цигара я прави като като горяща ракета, ако батерията се повреди“, посочват експерти.

От компанията производител заявяват, че ще проучат сериозно проблема.