Кои храни да избягваме през пролетно-зимния сезон за нормално кръвно

През зимата и пролетта температурите и климатът са променливи и поддържането на нормалното кръвно налягане става от съществено значение за нашето здраве. Някои храни обаче могат да оказват влияние върху кръвното налягане и трябва да бъдат консумирани с умереност или избягвани, за да се поддържа здравословното състояние на сърцето и кръвоносната система.

През зимата и пролетта празнуваме различни празници, които най-често са обвързани с празнични маси и повишена консумация на солени и тежки храни. Понякога за улеснение това включва полуготови храни, при които съдържанието на сол може да бъде изключително високо. Повишената консумация на сол допринася за повишаване на кръвното налягане. Препоръчва се да приготвяте изцяло домашни ястия, при които имате директен контрол над количеството сол.

Трябва да се обърне внимание и на тежките ястия с високо съдържание на мазнини, които са характерни през зимата. Богатите на наситени мазнини храни, като например червени меса, сирена и храни готвени с много животинска мазнина като масло, могат да допринесат за запушване на кръвоносните съдове и увеличаване на кръвното налягане.

Освен повече мазни храни, през пролетно-зимния сезон често се консумират храни с високо съдържание на прости въглехидрати и най-вече захар. Повишената консумация на храни с добавена захар има негативни ефекти за здравето на сърдечно-съдовата система. Излишната захар допринася за затлъстяването, което води до повишено кръвно налягане. Освен това консумацията на захар води до метаболитни заболявания като диабет тип 2, които често се свързват и с повишено кръвно налягане.

За предпочитане са по-леки и здравословни варианти с плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, които да поддържат баланса на кръвното налягане. Като алтернатива на животинските мазнини се препоръчват растителни източници с високо съдържание на ненаситени мазнини като различни ядки, зехтин и авокадо.

Важно е да се обърне внимание на консумацията на алкохол. През зимата често търсим уют в привидно затоплящите алкохолни напитки, но те могат да допринесат за повишаване на кръвното налягане. Умереност в консумацията на алкохол е ключова, като се предпочитат по-леките напитки и внимателно следене на количеството.

Ползата на хранителни добавки за кръвното налягане

За да поддържаме нормални стойности на кръвно налягане, можем да помогнем на организма си с приема на хранителни добавки. Иновативната формула на Amiko Active е съставена с насоченост към контрола на кръвното налягане и здравето на сърдечно-съдовата система.

Специфичната формула на Amiko Active е обогатена с растителни екстракти, които имат положителен ефект върху контрола на кръвното налягане и управлението на липидния профил. Съставките в този продукт са подбрани на база на техните ползотворни ефекти върху сърдечно-съдовата система.

Контролът върху липидния профил, особено нивата на холестерол, представлява важна стъпка към оптималното функциониране на сърдечно-съдовата система. Високите нива на холестерол могат да допринесат за натрупване на плаки в стените на кръвоносните съдове, влошавайки пропускливостта им. Когато се контролира липидният профил, намалява риска от образуване на атеросклеротични плаки и подобрява общото здраве на сърдечно-съдовата система.

Amiko Active спомага  за поддържането на здравословната функция на сърдечно-съдовата система и нормализирането на кръвното налягане, като противодейства негативния ефект на храните с повишено съдържание на сол.

Нарушения електролитен баланс причинява задържане на течности, което повишава натиска на кръвта към кръвоносните съдове (причината за високо кръвно налягане). Балансът между електролитите, играе важна роля в регулирането на кръвното налягане, като подпомага релаксацията на стените на кръвоносните съдове, което в крайна сметка допринася за нормализиране на кръвното налягане.

С Amiko Active получаваме цялостно решение за грижата за сърцето, което е особено важно през студените и променливи месеци. Заедно със съзнателния избор на храни, Amiko Active представлява ценен съюз в подкрепа на сърдечното здраве през зимата и пролетта.

Вземете онлайн на: www.wedo-care.com

За бърза поръчка: 0800 1 3456 или търсете в аптеките!