Футболната легенда Джони Велинов окончателно победи рака. Големият вратар от 80-те и 90-те години на миналия век се сражава срещу тежкото заболяване в продължение на няколко месеца. Велинов бе диагностициран с рак на челюстта, но бързо взе мерки и се подложи на операция. Туморът бе отстранен и Джони постепенно започва да се възстановява. Днес легендарният вратар не изпуска мач на любимия си ЦСКА и редовно може да бъде видян на стадион "Българска армия". Наскоро бившият национал дори заведе няколкомесечния внук в Борисовата градина и му показа съблекалните на отбора. Велинов си мечтае един ден момчето, което носи неговото име, да застане на вратата на "червените".

Джони не пропуска мач на ЦСКА
Джони не пропуска мач на ЦСКА

След няколкомесечното лечение Джони няма никакви проблеми да пътува и вече води съвсем пълноценен живот. Легендата бе част от делегацията на ЦСКА в Румъния за мача срещу местния "Сепси", който "червените" загубиха катастрофално с 0:4. Тогава Велинов бе подложен на тежко пътуване - първо със самолет до Румъния, а след това близо четиричасов преход по планинските пътища в Трансилвания до градчето Сфънту Георге. Вратарят нито за миг не се оплака, но бе много разочарован от представянето на любимия му отбор. Велинов се похвали, че се чувства доста по-добре и има разрешение дори да пуши цигари. Легендата използваше всяка пауза по пътя, за да запали и да задоволи никотиновия глад. Пораженията от болестта все пак не са малки. Велинов има затруднение в говора и белег на гърлото от операцията.

Велинов с внучето на "Армията"
Велинов с внучето на "Армията"

Вече 15 години Джони празнува два рождени дни. Първия на 10 май и втори - на 5 май, когато му е направена трансплантация на черен дроб. В края на 2006 година разбира, че операцията е единственият му шанс за живот след развитата цироза. Негов донор става мъж от Варна, чиято съпруга дарява органите му. "Намери се донор, съвместим с моите органи, след 6 месеца в очакване на операцията. Благодаря на жената от Варна, хиляди, безкрайни благодарности", каза Георги Велинов, който признава, че без трансплантацията са му оставали едва няколко седмици живот. Желаем му оттук нататък да няма повече здравословни проблеми!