Поради високите температури, които прогнозират метеоролозите през предстоящите дни,кметът на Сливен Стефан Радев разпореди да бъдат поставени пунктове за вода на главната улица. Те ще бъдат разположени на 13 и 14 юли. Единият ще се намира до Стария бряст, а другият – до "Розова градина", съобщиха от общината.

На двете места ще има медицински лица – представители на училищното здравеопазване, които ще предоставят на гражданите вода. При желание на минувачите те ще измерват и стойностите на кръвното им налягане.

Пунктовете ще работят днес и утре от 11 до 17 часа. Инициативата се провежда вече няколко години през най-горещите дни на лятото.

В същото време кметът Стефан Радев разпореди и проверка по сигнали на граждани за неработещи климатици в автобусите, които превозват пътници по общинската пътна мрежа. Той настоява да се предприемат бързи мерки за осигуряване на прохлада в тях за по-комфортно пътуване в горещото време.

Управителят на "Пътнически превози" Енчо Петров информира, че в момента се извършва профилактика на съоръженията, отстраняват се нередности по неработещи климатици и се закупуват необходимите консумативи. До края на седмицата ще приключи профилактиката в автобусите от най-натоварените пътни маршрути и поетапно тя ще се извърши и в останалите автобуси. Остава открит въпросът дали това не можеше да стане по-рано, а не да се прави в най-горещите летни дни.