Марика Пелегринели, втората съпруга на Ерос Рамацоти, разкри, че точно преди година била оперирана от тумор на яйчника. 35-годишният модел и майка на Рафаела Мария и Габрио – децата й на 12 и 8 г. от певеца, с когото беше свързана десетина години, благодари в инстаграм за любовта и обичта, получени от близките й след заболяването. В първия момент младата жена изпитала страх от новината за тумора, но после се изправила срещу проблемите с позитивно мислене. Десният й яйчник бил отстранен изцяло чрез операция.

„Това беше най-хубавото лято в живота ми, получих толкова много обич. Сега съм по-силна”, увери Марика, която се омъжи за музиканта след развода с първата му съпруга –швейцарката Мишел Хунцикер, звезда от шоубизнеса. Пелегринели посъветва жените да ходят често на лекар, „по-добре един път в повече, отколкото един път по-малко, да слушат себе си, а не онези, които омаловажават болките”.

Италианката допълни,че досега не е разказвала за болестта си заради суеверие и заради резервираността си, но че с течение на времето успяла да добие по-добра представа за случилото се. Тя излязла от цялата ситуация с много по-ясно съзнание и със сигурност в способностите си. ”И това е благодарение на мен самата, но също и на хората, които ме придружаваха и поддържаха –моето родно семейство и семейството ми от живота”.

Марика написа, че сега най-после започнала отново да работи като фотомодел и почувствала, че тялото й реагира позитивно, и че от няколко месеца се е върнала към нормален живот. Тя се смята за късметлийка и допълни, че иска да продължи да вижда чашата не полупразна, а преливаща.

Преди две години в интервю за списание „F” Марика разкри за първи път причините за раздялата си с 25 години по-възрастния от нея Ерос. Тя обясни, че когато се омъжила, била на 21 години. Още от началото се съгласила да отвърне положително на искането на музиканта да има деца въпреки младата си възраст. Така решила да остави за по-нататък амбициите си да завърши университет и да направи кариера.Родила се Рафаела –дъщеря, плод на любовта й с Ерос. После обаче си дала сметка, че желанието й да учи и да се реализира професионално не би могло да се осъществи, като се има предвид, че имала до себе си толкова известна личност от шоубизнеса. Според Марика било прекрасно, но и уморително да следва мъжа си по време на всичките му турнета, защото оставала винаги сама с децата. Когато обаче те достигнали възрастта да ходят на училище, тя останала с тях вкъщи и престанала да придружава Ерос на концертите му. Тогава приключила връзката й с Рамацоти. Разстоянието между тях заради отсъствията му по време на турнетата поставили точката в брака им. След това Марика започнала да учи в академия за актьори. „Когато щастието ти липсва, трябва да имаш смелостта да вземеш нови решения и да отидеш да го търсиш”, казва Пелегринели.

От две години Марика има връзка с 39-годишния холандски диджей и продуцент Уилям Джоко.