Днешният инцидент показал нуждата от медицински хеликоптери

Зловеща катастрофа е станала днес следобед на магистрала "Тракия" край Стара Загора.  Това съобщи за "24 часа" известният пловдивския медик и общински съветник д-р Веселка Христамян и пусна снимки от мястото на сблъсъка.  Тя поясни, че се оказала случаен свидетел на инцидента.

"Прибирах се към Пловдив, тъй като тази вечер имам нощно дежурство. Видях няколко ударени и смачкани коли и пострадали хора, които викаха за помощ. Слязох и заедно с още един лекар от Пловдив - д-р Симеон Костадинов, който също минаваше оттам, отидохме да помогнем на ранените", добави още д-р Христамян. Тя поясни, че поне шестима души са получили сериозни травми от катастрофата.

"С колегите превързвахме пострадалите, поставяхме абокати, успокоявахме хората. Помощ оказаха пътуващи по магистралата. Пристигналите линейки откараха ранените към болницата в Стара Загора", добави още д-р Христамян. Тя поясни, че днешният инцидент отново е показал, че у нас има спешна нужда от медицински хеликоптери. Пострадал автомобил при катастрофата.

Пострадал автомобил при катастрофата.

"Ако имахме в действие такива вертолети, на ранените щеше да бъде оказана по бърза помощ и транспортирани в болница. Заради многото коли на магистралата линейките трудно си пробиваха път", добави още д-р Христамян. Тя поясни, че нито един от ранените не бил с травми, което да се окажат фатални за живота му.

"Хора, за пореден път отправям призив! Шофирайте внимателно! Спазвайте пътните правила, ограниченията за скорост и отчитайте натоварването в избраните за пътуване часове! Цената за това се измерва в човешки животи!

Нека не забравяме, че като участници в движението и пътници, всички сме нечии деца, родители, близки. Длъжни сме да се пазим взаимно", призова д-р Веселка Христамян. Доктор Веселка Христамян.

Доктор Веселка Христамян.