Паник атаките са състояние, което се характеризира с кратки, но много силни пристъпи на тревожност. Проучвания сочат, че около 35% от населението ще се почувства по този начин в даден момент от живота си.

Теди Ангелова разказва как се е спасила от тревожността. „Много добре си спомням първата ми паник атака, но години по-късно разбрах, че това е паник атака. Бях на баскетболното игрище и започнах да виждам на петна. И топката лети към мен, аз го знам, но не мога да я видя цялата”, разказа спортният психолог.

Следва втора паник атака. Теди тръгва по лекари. Правят ѝ множество изследвания, при които се установява, че тя няма здравословен проблем. „Правиха ми скенер и ЯМР и в един момент започнах да си мисля, че има нещо по-сериозно. Ходих по лекари години наред. Загубих част от периферното си зрение, затова започнах да ходя по невролози и очни лекари. Отделно започнах да се задушавам от нищото”, разказа още Теди Ангелова пред "Нова нюз".

Симптомите се появявали, когато жената имала трудни периоди в живота си. С времето разбира, че проблемът идвал от това, че потиска негативните си емоции и не приема част от себе си.