Пуешкото месо е най-полезният продукт за нервната система на възрастните хора. Това каза диетологът Елена Соломатина.

Според експерта за нормалното функциониране на нервната система организмът се нуждае от достатъчно количество витамини от група В. Значително количество от тях присъстват в пуешкото. Основното нещо, от което страдат много възрастни хора, е липсата на витамин B, по-специално B12. Ако той не е достатъчно, човек може да изпита нестабилност на походката, замайване.

Пуешкото съдържа здравословни полиненаситени мастни киселини. Те имат не само противовъзпалителни, антихолестеролни и антисклеротични ефекти, но също така осигуряват изолация на миелинизираните нервни влакна, от което което зависи точността и бързината на мисълта.

Тъй като пуешкото месо съдържа много магнезий, редовната консумация на това месо ще помогне за облекчаване на раздразнителността и укрепване на нервната система. Този продукт съдържа и фосфор, който е полезен за добра памет, уточнява Соломатина.

Специалистът препоръчва да се яде пуешко около три пъти седмично. Препоръчително е да се готви или пече, пише dariknews.