За родителите, които вече не могат да разберат какво се случва с децата им, De Kleine Keuken (Малката кухня) в Нидерландия стартира нова платформа с информация и знания. Достъпен уебсайт, в който може да се намери всичко за това как да отгледате здрави и енергични деца.

"Малката кухня" превежда научни статии на разбираем език, като прави тази информация достъпна за всеки родител. Те правят това под формата на блогове, рецепти, видеоклипове и подкастове. Става дума не само за храната на децата.

От продуктова марка към марка за начина на живот
Експертите и родителите в "Малката кухня" вече произвеждат продуктите, които на тях самите им липсват: питателна, биологична храна за деца и натурална грижа за бебето. Но те също така усещат нарастващата нужда да разказват за всичко това, защото "само когато достигнеш до повече хора, можеш наистина да постигнеш промяна".

"Малката кухня" е на границата между мейнстрийм и алтернативните медии със своя цялостен поглед върху теми като хранене, грижи, информираност и упражнения. "За нас здравето далеч не се изчерпва само с храненето, тъй като роля имат и други фактори. Ние подхождаме към здравето от цялостна гледна точка: разглеждаме цялото тяло. Всичко е взаимосвързано", казва Кирстен Тузет, основател на "Малката кухня". "Тялото и имунната система се изграждат основно през първите три години от живота на детето, известни още като "първите 1000 дни". Това включва не само здравословна храна, но и физически упражнения, както и комфорт в собственото тяло." Всички тези фактори оказват влияние върху развитието на детето.

Изследванията показват, че родителите често не осъзнават влиянието, което оказват върху здравето на децата си. "Има толкова много важна информация, която сега не достига до родителите; трудно се намира или е на неразбираем език. Жалко."

"Малката кухня" сега променя това с тази платформа. И има големи амбиции; бъдещите събития ще включват пазар за фенове, където родителите ще могат да посещават лекции и семинари по тези теми. По този начин "Малката кухня" се превръща от продуктова марка в марка за начин на живот, предназначена за родители с деца на възраст от 0 до 6 години.

От родители и експерти

"Това е източникът на информация, който бих искала да имам, когато децата ми бяха по-малки", казва Кирстен Тузет. В новата платформа родители и експерти от "Малката кухня" споделят всички свои знания. Освен това могат да бъдат намерени хранителни режими, рецепти, както и блогове от различни експерти. Това е сайтът, на който може да се видят отговори на наболели въпроси като: детето ми го боли корем, какво го причинява? Какви са естествените решения при никнене на зъби? Каква е разликата между рафинираната и нерафинираната захар? Как да увелича имунните сили на моето малко дете?
Всеки месец излиза нов подкаст, в който "Малката кухня" разговаря със специалисти в областта на здравословното порастване.