Животоподдържащите апарати на Ан Хечи са били изключени, след като е намерен жизнеспособен реципиент за нейните органи, съобщава списание "Пийпъл“, цитирано от ДПА.

Все още не е ясно кои от органите на актрисата ще бъдат дарени. Звездата от "Друг свят" и "Шест дни, седем нощи" беше обявена за мъртва, според законите в Калифорния, след загубата на всички мозъчни функции и в съответствие с приетите медицински стандарти. Тялото на Ан Хечи бе на животоподдържащи системи, за да се запазят органите за потенциално донорство, според желанието на актрисата, което тя е декларирала приживе, предаде БТА. 

Хечи почина на 53 години, след тежка катастрофа. При инцидента актрисата е получила тежки изгаряния и увреждане на мозъка, както и сериозна травма, която наложила да бъде поставена на апаратна вентилация. Преди да почине тя бе в кома.

В четвъртък говорител на полицията в Лос Анджелис потвърди, че кръвният тест показва, че Хечи е била под въздействието на наркотици, когато е катастрофирала. Друг източник на правоприлагащите органи уточни, че първоначалният кръвен тест е разкрил наличието на кокаин.

Най-близките й хора, сред които синът й Хоумър Лафун, бившият й съпруг Колман Лафун, както и бившите й партньори Елън де Дженерис и Джеймс Тъпър изразиха скръбта и почитта си към Хечи.

„Това е тъжен ден. Изпращам цялата си любов на децата, семейството и приятелите на Ан“, написа в Туитър Де Дженерис. Връзката й с Хечи в края на 90-те предизвика хомофобска вълна в Холивуд.