Между две връзки пътувайте “соло”, спортувайте, опознайте себе си

Току-що сте преживели кратък бурен роман или сте приключили дългогодишна връзка. И в двата случая се оказвате сами. Не се натъжавайте и не преживявайте – тази ситуация има своите плюсове, пише списанието за мода и стил на живот “Ел”.

Съветът на психолозите е да се съсредоточите върху положителните страни на статуса да бъдеш сам. Независимо че в момента се чувствате самотни, няма причина да се съмнявате, че отново ще откриете любовта.

Да не се съобразяваш с партньор, може да бъде страхотно – кога друг път ще имате толкова свободно време и поле за действие? Използвайте този период, за да разберете по-добре себе си и околните, да решите какво наистина искате от човека на мечтите си. И докато го търсите, ето някои  съвети какво да правите, докато сте сами.

1. Не бързайте да започвате нова връзка.

Наслаждавайте се на свободата

Оптималният вариант е минимум 3 месеца. Научете се да се радвате на живота самостоятелно. Наблягайте на онова, което ви носи щастие, правете каквото ви се иска. Докато не делите времето си с партньор, позволете си егоистична почивка от интимните отношения. Може да ходите по срещи, но инцидентно, без очаквания за нещо трайно. Така ще направите правилния  избор и няма да започнете бърза афера, бягайки от самотата.

2. Пътешествайте без компания. Екскурзиите с любимия, особено по труден и проблемен маршрут, понякога може да се превърнат в кошмар. Сега е моментът да поемете на път “соло” и да откриете света по собствен начин - такова пътуване не се нуждае от компромиси и крие приключения. А може би и възможност да срещнете новия си любим.

3. Намерете себе си. Верният път към щастливи и здрави отношения е да разбираш и приемаш собственото си “аз”. Докато сте сами, отделете време да се вгледате в себе си.

Осъзнайте своите таланти и професионални страсти,

какво обичате и с какво искате да се занимавате, анализирайте личните си цели и амбиции. Запишете тези приоритети, за да не загубите ориентация, когато следващото увлечение ви завърти главата.

Взаимоотношенията са балансиран тандем от “вземане” и “даване” - не жертвайте личните си интереси, за да не ви попречи новият роман да бъдете себе си.

Спортът помага след приключване на връзка.
СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ
Спортът помага след приключване на връзка. СНИМКИ: ПИКСАБЕЙ

4. Не се хвърляйте лекомислено в нова връзка, научете се да казвате “не”.  Лесно е да се поддадете на това изкушение, ако току-що сте приключили предишната или дълго сте били сами. Не смъквайте летвата само и само за да докажете на себе си и на другите, че сте търсени и желани. Доверете се на интуицията и не се съмнявайте, че ще срещнете някого, който ще ви бъде интересен, с когото ще почувствате истинска близост, ще се допълвате.

5. Поддържайте близки отношения с приятелите. Това не е лесно, когато посвещаваш цялото си свободно време на любимия. Сега е моментът да коригирате ситуацията. Поканете ги на вечеря, направете пикник или излет сред природата, излизайте по-често с най-добрите си приятели. С една дума, отделете време на хора, които ви познават и искрено ви обичат. Не използвайте близките си като патерица, за да запълните празнотата от приключила връзка, а потърсете начин винаги да сте в контакт с тях, независимо какъв е личният ви живот.

6. Отделете внимание на себе си. Най-накрая имате време да спортувате и да се приведете във форма! Един час с упражнения онлайн, тичане в парка, фитнес или спа процедури - прекарайте свободното си време в нещо, което дава очевиден резултат. Така не само ще стегнете и оформите тялото си, но и

ще се почувствате по-уверени, бодри и здрави

Уроци по танци, тенис, голф, езда - всичко това ще се отрази добре на фигурата и настроението ви, а и ще спечелите нови познати със сходни интереси.

7. В продължение на предишната препоръка – разширете кръга на познатите си, допълвайте го постоянно с нови хора и научете повече за тези, които вече познавате. Не избягвайте онлайн запознанствата, започвайте разговори с хора в офиса, магазина, спортната зала. Общуването разкрепостява и отвлича вниманието от безрезултатното вайкане, че сте сами. То разкрива на света вашия уникален чар, създава полезни контакти, привлича нови приятели, интересни събеседници и в крайна сметка ви помага да срещнете човека, който ще стане за вас любим и единствен, обобщава сп. “Ел”.