Диетата й включвала газирана вода, ориз, супа, риба, но и много сладкиши

Обича математиката и часове наред решава задачи

На 119 години си отиде от този свят най-възрастният човек на планетата - японката Кейн Танака, предадоха световните агенции. 

Тя е родена на 2 януари 1903 г. вън Фукуока в Япония и се омъжва на 19 години. От брака си има 4 деца, но осиновява и пето. 

От старческия дом, където е настанена, твърдят, че доскоро била в добро здраве, обичала настолни игри, решавала задачи по математика, хапвала шоколад и до края пиела газирана вода. 

Цял живот се занимавала с частен бизнес . 

През 2021 г. тя отново напомни на света за себе си и за високия си дух, като обяви, че ще участва с инвалидна количка в щафетата с факела за Олимпийските игри в Токио през 2021 г. Заради пандемията плановете й бяха осуетени. 

Мнозина казват, че никога няма да забравят отговора й, когато през 2019 г. от Гинес обявяват, че е най-възрастният човек на планетата. Запитана кой е най-щастливият й момент, тя без да се замисли казва: "Сега". 

През целия си живот тя се буди в 6 сутринта. 

До следобед изучава математика, калиграфия и практикува различни игри за развитие на ума. 

Въпреки че през тези 119 години тя преживява три пандемии - Испанския грип  (1918-1920), първия SARS през 2004 г. и COVID-19, Танака не се предава. Тя оцелява при двете световни войни и атомната бомба в Нагасаки. На 103 години получава рак на дебелото черво, но след операцията се възстановява. 

Диетата й не е от най-здравословните. Тя обичала ориз, риба, супа, пиела много вода. Но обичала сладкиши и пиела по три кенчета кафе на ден, плюс различни видове газирани напитки. 

Според нея тайната й е в здравия сън и в многото разходки