Американският комик и актьор Боб Сагет беше намерен мъртъв в хотелска стая на 9 януари тази година. Причината за смъртта на 65-годишната звезда дълго време остана в неизвестност.

Според публикуван във вторник доклад, в който се дават повече подробности за смъртта на телевизионната звезда, фрактурите около очните ябълки на Боб Сагет и кръвоизливът в мозъка му вероятно са били причинени от това, че комикът се е ударил на твърда повърхност, която обаче е била покрита с нещо меко, като например килим, пишат от "Гардиан".

Известен с участието си в сериала "Пълна къща" и в телевизионното предаване "Най-забавните домашни видеоклипове на Америка", Боб Сагет е открит мъртъв в стаята си от охранител на хотел "Риц Карлтън" в Орландо, където отседнал заради турнето си. След като не е напуснал хотела навреме, семейството му е поискало проверка на състоянието му.

След направена през януари аутопсия съдебният лекар заключава, че Сагет е починал от случаен удар в главата, вероятно от падане назад.

Следователите, които са били извикани на място, не откриват следи от борба за живот или признаци, че някой друг е бил в хотелската стая по време на престоя на Сагет. Токсикологичният анализ също не показва наличие на забранени наркотични вещества в кръвта му.

Според доклада, публикуван във вторник от шерифа на окръг Ориндж в Орландо, по чаршафите и покривката на леглото е нямало следи от кръв. Първоначалният преглед на тялото на Сагет в хотелския апартамент показва, че той е имал лек оток и малки синини в ъгъла на лявото око. "Нямаше никакви други признаци за какъвто и да е вид травма или нараняване. Ако край него в този момент е имало хора, е щял да бъде спасен", се казва още в доклада.

Сагет бе щастливо женен за Кели Рицо и има три дъщери от предишен брак. Малко преди смъртта си той заявява, че се е радвал на топлото посрещане на публиката в Орландо в курортния район Понте Ведра Биийч, когато комикът започва турнето си "Аз не правя негативна комедия".

В понеделник съдия във Флорида се съгласи да направи постоянна заповед, с която се забранява публикуването на снимки, видеоклипове или други записи, свързани с разследването на смъртта на Сагет. Семейството на Сагет е подало иск за издаване на заповедта.

Превод и редакция: Михаела Иванова