Певицата Аманда Лиър съобщи на феновете си в инстаграм, че е претърпяла успешна сърдечна операция. „Щастлива съм, че я направих. Сърдечна хирургия. Сърцето ми сега е поправено и ще обича още повече феновете ми“, написа звездата под снимка, щракната на болнично легло в Цюрих.

Аманда дава автографи след театрално представление
Аманда дава автографи след театрално представление
82-годишната звезда, живееща във Франция, се радва на 60-годишна кариера в поп музиката, телевизията, киното, театъра, изобразителното изкуство. Навремето започва като модел и много скоро става музата на Салвадор Дали, с когото има връзка. Кариерата й в музиката потегля след срещата й с Дейвид Бауи. Именно той я убеждава да остави модата за музиката.

През 80-те години Аманда се превръща в звезда в цяла Европа, включително и в България, след като изкачва топ класациите за музика. Тя е и водеща на много италиански шоу програми по телевизията. Аманда записа албуми и през последните години – те варират между рок, поп и електронна музика. Тя е и художничка. От над десетина години се е посветила и на театъра. Нейни спектакли се играха и миналата година в парижки театър.

Една от картините на Аманда
Една от картините на Аманда