Освен за облекчаване на болка аспиринът има много изненадващи начини за употреба, за които повечето от нас не подозират.

Премахва петна от пот

Много често светлите дрехи потъмняват в зоната на подмишниците или пък просто там остават неприятни следи от пот. Решението е в аспирина. Натрошават се две-три таблетки аспирин и се смесват с половин чаша вода. Полученото се нанася на проблемните места и се оставя така за два-три часа. Силициловата киселина, съдържаща се в лекарството, помага за разтваряне на петната, особено при бели дрехи.

Бори пъпките

Аспиринът съдейства за по-бързото изчезване на пъпките благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Натрошете 2-3 хапчета и ги смесете със сока на един лимон. Нанесете сместа върху пъпката и оставете да подейства няколко минути, преди да измиете. Избягвайте да използвате тази смес, ако ще излагате лицето си на слънце.

Облекчава ухапванията от насекоми

Аспиринът може да помогне за намаляване на подуването и да успокои сърбежа, причинен от ухапване от комар. Навлажнете едно хапче аспирин в една супена лъжица вода и го сложете върху засегнатата област. Оставете да подейства 5-6 минути.

Намалява кожните петна

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, използвана в производството за избелване на кожата и в кремовете за почистване. Смесете 7 хапчета с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете върху чиста кожа и оставете маската за 15 минути. Тази маска ще направи кожата ви сияйна и гладка.

Премахва пърхота

Тези "снежинки" със сигурност не са приятна гледка. За да се отървете от пърхота, измийте косата с 2 счукани таблетки аспирин, смесени с шампоана, който използвате.

Действа като ексфолиант

Аспиринът е отличен ексфолиант за отстраняване на мъртвите клетки от лицето. Той помага да се отървете от прекомерното омазняване и намалява размера на порите. Смесете с вода и го оставете за няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, трябва да го нанесете внимателно, за да се избегне дразнене.

Премахва мазоли по краката

Тези таблетки също помагат за омекотяване на стъпалата и лесно отстраняват мъртвата кожа. Настържете 7 аспирина и добавете половин супена лъжица лимонов сок. Разбъркайте добре, за да се образува паста. Нанесете сместа върху стъпалата на краката и ги покрийте с топла кърпа. Оставете за 10 минути и след това ексфолирайте трудните области с помощта на пемза.

Регенерира косата

Косата ви също може да се възползва от използването на аспирин. За здрава и блестяща коса разтворете един аспирин в чаша топла вода. Нанесете само върху косата. Оставете да престои около 15 минути, след което измийте добре.

Премахва петната от пот по дрехите

Аспиринът може да даде нов живот на вашите дрехи. Разтопете хапче в топла вода и нанесете върху потните петна. Оставете да престой една нощ. След това изпере дрехите си и се насладете на резултата.

Премахва наслояванията на сапун от ваната

Ако не искате остатъците от сапун да рушат естетиката на вашата вана, натрошете добре 5 хапчета аспирин и ги добавете към почистващия ви препарат. Напръскайте добре и оставете за половин час. След това лесно може да премахнете всичките замърсявания с помощта на кърпа.

Удължава живота на цветята

За да издържат по-дълго свежи цветята във вазата, добавете смачкани таблетки аспирин във водата. Този трик работи особено добре за розите, като ги задържа много по-дълго в добро състояние.