29°C   София
 

Абитуриентът на 18-годишна възраст от град Бяла е поредният констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус в Русенско, съобщиха от областна управа в дунавския град.

След абитуриентския си бал във Велико Търново, от следващата вечер, 28-ми юни, момчето се оплаквало от болки в гърлото, хрема, суха кашлица и повишена телесна температура до 38.5°С. След консултация по телефона с личния си лекар то било прегледано от пулмолог в родния си град, а след като резултатът от PCR-теста му излязъл положителен, то било прието за болнично лечение в УМБАЛ „Медика Русе“.

Контактните лица на момчето са поставени под 14-дневна карантина на домашните си адреси в Бяла, като са им връчени предписания от РЗИ –Русе. Тъй като 18-годишното момче е било и във Велико Търново, са предприети необходимите мерки от страна на Регионалната здравна инспекция в Русе за уведомяване и на РЗИ – Велико Търново за предприемане на необходимите противоепидемични мерки спрямо останалите контактни лица.

Понастоящем момчето се намира в стабилно състояние, като от Бяла до Университетска болница „Медика Русе“ то е било транспортирано с линейка. Важно е да се отбележи, че персоналът от съответните лечебни заведения е използвал лични предпазни средства.

Имайки предвид новообявеният случай, общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско става 26 души, като 17 от тях са излекувани, а други двама пациенти с COVID-19 извън посочените 26 независимо, че са родом от Русе, живеят и се лекуват в Бургас и София. Отново по данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 18 пациенти, 11 от тях са от Разградска област, един от област Търговище и шестима от Русенско. Добрата новина е, че на 30 юни от УМБАЛ „Медика Русе“ е изписан един пациент от село Ясеновец, Разградска област. Към момента поставените под карантина в Русенско лица са 355, а за други 5665 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6020.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...