Мъж от САЩ се изненадал много като разбрал, че страда от рядък синдром, в резултат на който стомахът му произвежда бира, пише в. "Дейли стар".

Странният случай на 46-годишния жител на Северна Каролина е описан в сп. BMJ Open Gastroenterology от изследователи от университета на Ричмънд.

Пациентите, страдащи от т.нар. синдром на автоферментация, постоянно се чувстват в нетрезво състояние, дори и да не са употребявали алкохол.

В дадения случай симптопите са се появили при мъжа, който преди това не се е оплаквал от здравословни проблеми, след като получил травма на палеца през 2011 г. и му били предписани антибиотици, съобщи БТА. Седмица след като преустановил приема им, започнали необичайни оплаквания: нетипично поведение, изразяващо се в пристъпи на депресия и агресия, загуба на памет и "мъгла в мозъка". Състоянието му не се подобрило дори след като започнал да приема предписани от психиатър антидепресанти.

Ситуацията започнала да се изяснява, когато мъжът бил задържан за шофиране в нетрезво състояние. Направените му тестове показали, че съдържанието на алкохол в кръвта му се равнява на десет силни питиета. Същевременно той настоявал, че не е пил дори капка алкохол.

За да разбере причината за загадъчното си състояние, мъжът се обърнал към клиника в Охайо. Повечето тестове се оказали нормални, но проби от изпражненията разкрили наличието на дрождите Saccharomyces cerevisiae, по-известни като бирена мая, които се използват в производството на тестени изделия и пиво.
Лекарите обаче не успели да поставят точна диагноза и да назначат лечение. Пациентът продължил да страда от пристъпи на силно опиянение, при един от които паднал и разбил главата си. Към момента на изписването му съдържанието на алкохол в кръвта му било двойно над допустимия лимит. От персонала подозирали, че пациентът тайно надига бутилката, въпреки постоянните му уверения, че не употребява алкохол.
В крайна сметка мъжът се обръща за помощ към специалистите от университета на Ричмънд. Те му предписват комбинация от противогъбични лекарства и пробиотици за лечение на чревна микрофлора, благодарение на които пациентът започва да се възстановява. Година и половина по-късно симптомите на синдрома на автоферментация изчезват и мъжът дори се връща към нормалното си хранене, въпреки че все още трябва да контролира съдържанието на алкохол в кръвта.
Учените допускат, че редкият, слабо проучен и потенциално опасен синдром се е проявил в резултат на употребата на антибиотици.



ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...