Младата майка Ивет Стефанова благодари на медиците, че спасили малкия Тервел.

Бях бременна в началото на 9-и месец, когато моят герой пожела да се появи на бял свят! Живота му започна доста бурно, но нека се върнем на самият момент, който трябваше да е най-щастливият в живота ми.

На 23.02.2019г. получих силни болки, като веднага със съпруга ми отидохме в МБАЛ “Св.Иван Рилски“ Козлодуй, където прекрасна акушерка ме прегледа и каза, че няма нищо притеснително, след което се прибрахме у дома.

На 24.02.2019г. болките се засилиха и посетих отново същата болница, но този път сама, тъй като моят съпруг беше на работа. Там ми казаха, че това са контракции, но вече не са подготвителни, а раждането наближава и ме оставиха в болницата.

Малкият ми герой се появи чак на 25.02.2019г. в 13:30, като молбата беше изцяло моя да ми направят секцио, тъй като вече ми беше адски лошо, а коремът ми беше станал твърд на камък. Доктор Иван Башлиев ме прегледа, каза че детенцето ми има нужните килограми и е готов за раждане, но пропусна да ми каже важната подробност, че се е оплел силно около пъпната ми връв! Стигаме до момента в който се събуждам след операцията и ми казват, че детенцето ми е добре, но е в кувьоз, защото се е родил много малък, да уточня 2.200 гр. До колкото бях запозната килограмите не са проблем, защото те ще се покачат лесно. Дойде доктор, който ми каза, че детето е било силно оплетено около пъпната връв и то не където и да е, а около гушата му! Попитах няколко пъти сега добре ли е, как е?! Всички казваха, че той е добре, но истината е била много по-различна. Същата вечер една от акушерките дойде при мен да ми даде документ с който давам съгласие детето да се транспортира в "МБАЛ Д-Р "СТАМЕН ИЛИЕВ" ГР. МОНТАНА" тъй като е получил дихателна недостатъчност, но ми казват да не се притеснявам, че е добре. До последно е преглеждан от д-р Олга Николова (управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски“ Козлодуй ), като до ден днешен не можем да си обясним какво е чакала толкова време, за да не транспортира детето ни към Монтана. Детенцето ми е прието в късният час 23:30,като състоянието му е било повече от критично. С буца в гърлото, казвам че детенцето ми е било на прага на смъртта, където прекрасния екип на д-р Блажева в Неонатологичното отделение в МБАЛ Д-Р "СТАМЕН ИЛИЕВ" АД ГР. МОНТАНА реагират повече от бързо и спасяват живота на сина ми! Сина ми е бил вече син, както и целия в синини, които все още не знаем от какво са се появили. Той е интубиран и поставен в кувьоз от прекрасната докторка Александрова, която е причината сега да се радвам на своето живо и здраво детенце.

Всички си задаваме въпроса, защо е мъчен от 13:30 до 23:30 преди да се докара в Монтана? Защо не е взето адекватно решение, ами ако детето беше на човек от техния екип така ли щяха да действат?!

Искам да изкажа огромни благодарности към целият екип, който се грижеше в продължение на един месец за здравето и развитието на Тервел!ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...