Половин час метене се равнява на същия брой калории, които се съдържат в едно кенче кола, съобщава The Independent.

За тези, които с нежелание почистват домовете си, може би ще бъде мотивиращо да разберат, че домакинските задължения изгарят значителен брой калории. Тичането или спининг класовете не са единствените начини за намаляване на теглото ни.

Освен това, ако този тип физическа активност вече ни е омръзнала, можем просто по-често да почистваме вкъщи. Ето и калориите, от които ще се отървем, при определен вид домакински занимания:

Почистване

При леки натоварвания като бърсане на прах или закачане на дрехи можем да изгорим около 171 калории за час. Ако включим в дейността и по-натоварващи методи за почистване, можем да се отървем дори и от повече. Възможно е по този начин дори да изгорим до 4 парчета торта.

Метене

Почистване на пода в кухнята за час би ни изразходило 269 калории, което означава, че само 30 минути биха ни коствали 135 калории. Последното е съдържанието на едно цяло кенче кола, с което бързо ще се разделим, ако се заемем с метлата.

Преместване на мебели

Разместването вкъщи може би е доста досадно занимание за някои, но е изключително добре за фигурите ни, тъй като ни изгаря 408 калории. Един час местене на мебели се равнява на 50 минути тенис.

Градинарство

Въпреки че зимният период не позволява, пролетта е перфектното време да се заемем с градината ни и да изгорим около 339 калории. Използването на косачка за час ще ни коства 376 калории, които са повече от съдържащите се в две бутилки бира.

Боядисване

Ако планът за новата година включва освежаването на дома ни, боядисването за 1 час ще ни изхаби 306 калории. Ако това занимание продължи по-дълго, което става в повечето случаи, изгорените калории за 4 часа ще достигнат 1200 или два големи хамбургера.

Превод и редакция: Зорница Йосифова