•  Направени са й 23 манипулации, последния път й е отказана, защото не се налага
  • В отговор 46-годишната жена е изпратила куп жалби срещу лечебното заведение

Лекари и ръководство на ДКЦ V в пловдивския район "Тракия" са вдигнали ръце от 46-годишна пациентка, която почти на десет дни настоява да й промиват ушите, разказаха пред "24 часа" те. 

Жената твърди, че само това й помага и влиза при определен доктор, като буквално му нарежда какво да прави. Д-р Охан Арапян се е видял в чудо и последния път й е отказал тази манипулация. 

Според колегите му въпросната Валентина се е фиксирала в него и демонстрира маниакално поведение. Медикът не издържал и препоръчал на пациентката да отиде на консултация с психиатър, без да подозира какво ще последва от думите му. Тя се вбесила и започнала да залива със сигнали всички възможни инстанции. Лично написала жалба до здравния министър, сезирала и заместника му, както и РЗОК и Българския лекарски съюз. В момента в лечебното заведение текат проверки заради сигналите на Валентина. Отделно "бомбардирала" със заплашителни есемеси и съобщения по вайбър ръководството на здравното заведение.

Справка показва, че от юни м.г. до края на март са й направили 23 промивки на ушите. При последния преглед на 22 март д-р Арапян отказал да й направи исканата от нея манипулация, тъй като такава не се налагала. В отговор тя изпратила предупредително съобщение. "Пред инфаркт съм, устата ми е пресъхнала. Ако не получа извинение, ще сезирам всички институции. Възстановете ми парите от прегледа, за да си купя хляб", реди тя. 

"Това е тормоз и терор", коментира управителят Яна Кашилска. Тя желае да приключат всички проверки във връзка със сигналите на пациентката, за да заведе накрая дело срещу пациентката за уронване на престижа на ДКЦ V и за тормоз над лекаря. Вече се е консултирала със специалиста по медицинско право Мария Шаркова.

"Тези разправии ни отнемат от времето и ресурса. Имаме важни проекти, които движим, а се занимаваме с нейните жалби. Тази жена изобщо не е спешен случай", коментира управителят.