• Огромна грешка е, че съм посягала, но преди всичко съм човек и съм сбъркала, разкая се Диона
  • Прекрачих границата с шегите, беше самозащитна реакция, обясни певицата
  • Време е хората да видят другата ми страна, занапред ще започна повече да им показвам Денислава

"Може би именно темата със загубата на детето ми е нещото, което преобърна живота ми. Имах период, в който бях в дупка, в депресия. Имах нужда да изляза от нея. В такъв период човек търси всякакъв начин да излезе и с някакъв външен субект да запълни тази празнота", това каза през сълзи певицата Диона в предаването "Събуди се" по Нова тв. 

На 23 януари в София 28-годишната певица Диона беше спряна за рутинна проверка от екип на пътна полиция. При направен полеви тест за наркотици пробата се оказа положителна за кокаин. Тогава тя бе задържана и отведена в Шесто РПУ, където дала и кръвна проба.

Тя призна, че е взимала наркотици, но не редовно.

"За първи път опитах, когато дойдох да живея в София, тогава бях на 20. Взимала съм единствено кокаин. Марихуана пуших последно под формата на вейпове, които се водят легални. Бях в чужбина, но да си купя марихуана в България - не", разкри тя. 

Тя разказа и за нощта, в която бе задържана. 

"Помня всичко от проверката. Прибирах се от снимачен ден. Нямах търпение да си легна, бях много изморена. Беше около 4 ч. сутринта, спряха ме за рутинна проверка и ми поискаха документи. Тестът за алкохол беше отрицателен и ме помолиха да направим тест за наркотици. Бях много учудена, че тестът е положителен за кокаин и предложих да го оправдая с кръвна проба". 

Певицата е категорична, че не е превишила скоростта и се страхува да кара бързо. 

"Задържаха ме в 6-то районно. Взеха ми всички вещи, съблякоха ме да ме претърсят, което беше малко унизително предвид, че съм жена. Прекарах там за мен безкрайно време. Молех се на Господ да изляза по-бързо", сподели тя. 

Диона отрича да е взимала наркотици в този ден. 

"Аз все още нямам информация за моите кръвни проби. Първо достигна до медиите, което не знам колко е правилно и колко е достоверно. В пробите се отчита "наличие на", а не "под въздействие на". Тоест може да си употребил назад във времето и то да стои в кръвта ти седмици и месеци", обясни певицата. 

Тя заяви, че е сигурна в себе си, че пробата ще е отрицателна. 

"Ако излезе положителна, то ще е заради нещо, което съм взимала назад във времето", каза Диона. 

"За мен е грозно, не е нещо, с което бих се гордяла и нещо, което бих посъветвала някой младеж да прави. Огромна грешка е, че съм посягала, но преди всичко съм човек и съм сбъркала", смята певицата. 

Тя е категорична, че никога не е употребявала наркотици или алкохол, преди да се качи да шофира, да застане пред камера или да излезе на участие. 

"След като се случиха всички неща имах период, в който исках да се покрия. След това видях, че всички се шегуват, имах доста телефонни обаждания. Обади ми се журналист, който ми каза, че много често някои лекарства оказват влияние върху тестовете и ме попита дали съм взимала някакви. Казах, че съм пила лекарство, но не вярвам то да даде отражение. Няколко часа по-късно видях статията, която беше интерпретирана по съвсем друг начин. Като оправдание от моя страна", обясни Диона. 

За шегите, които самата тя правеше след случката, певицата обясни, че е било самозащитна реакция. 

"Прекрачих границата. Ако трябва да се извинявам за нещо, то е за моята преекспонирана самозащитна реакция. Конкретно за това мое поведение искам да се извиня, защото си давам сметка, че подобна шега не е пример за подражание. Решението ми беше подведено от толкова много негативни коментари. Номерът ми беше оставен в интернет. Една вечер имах над 400 обаждания, над 250 СМС-а", сподели тя. 

"Всъщност аз исках да кажа: Вие ме обиждате и ми се смеете, но аз се смея заедно с вас. Съжалявам, че е изглеждало по този начин. Давам си сметка, че е било глупаво. Аз винаги съм опитвала да се самоиронизирам, защото когато човек го направи, той показва, че не се засяга", обясни Диона. 

"Със сигурност вече знам, че наркотиците не са нещо, с което може да запълниш празнина. Четох коментари в интернет, че миналата година, когато загубих детето си, аз съм била под влияние на такива вещества и затова се е случило. Това наистина ме заболя и нарани. Това не е просто клевета, това е твърде лична, сакрална моя болка, с която никой няма право да се гаври по този начин", каза тя. 

Диона е категорична, че винаги е шофирала разумно и не иска да бъде приравнявана към убийците на пътя. 

"Срам ме е, че майка ми и баща ми разбраха по такъв начин, че някога съм посягала. Брат ми след кратко порицание ми каза: Какво се обясняваш в интернет, застани на някакво достойно интервю, разкажи всичко и приключи темата", разказа още певицата. 

Тя сподели, че много колеги са й се обадили, за да я попитат дали има нужда от нещо след случилото се. 

"Един ден ще кажа на децата си, че този период от живота ми е бил голяма грешка и, че се срамувам. На всички деца, които ме гледат, искам да кажа, че това не е нещо хубаво. Заслужавам си това наказание и от хората, и от Бог, защото реагирах прекалено детински и незряло. Давам си сметка, но не мога да се оставя да ме наричат престъпник. Не съм убила никого", категорична е Диона. 

"Сега е време хората да видят другата ми страна. Не толкова арогантната, не толкова лудата, непокорната. Може би занапред ще започна повече да им показвам Денислава", сподели певицата. 

Диона поиска прошка от майка си, от Господ и от всички хора, които са се почувствали застрашени от поведението й. 

"Силно вярвам, че хората ще ми простят. Давам си сметка, взимам си урока и се надявам да бъде забравено като едно петно в историята. Искам да кажа, че съм много отговорен човек, боря се сама с живота от малка и понякога грешка, но човек се осъзнава и смирява", завърши тя.