Китаристът на "Дюран Дюран" Анди Тейлър разкри, че ракът на простатата, който при него беше в терминална фаза, е асимптоматичен, след лечение с вливане на радиоактивни химикали, насочени само към раковите клетки, съобщи в. "Индипендънт".

Музикантът, който е на 62 години, беше диагностициран с рак на простатата в четвърти стадий през 2018 година. Той не присъства на въвеждането на "Дюран Дюран" в Залата на славата а рокендрола миналата година и Саймън Ле Бон от групата прочете писмото му с диагнозата на церемонията в Лос Анджелис.

След церемонията Анди Тейлър научил от лекар за лечението, насочено само към раковите клетки. Той разказа пред в. "Таймс", че след него няколко дни бил радиоактивен и трябвало да спи сам в стая и да не използва обществен транспорт. Сега вече ракът му е без симптоми.

Тейлър каза, че два симптома са го поставили нащрек, преди да чуе диагнозата - болки в костите, докато тича, които помислил за артрит, и еректилна дисфункция, която обаче била прикрита, защото използвал Виагра.