Здравен специалист разкри изненадващата причина, поради която винаги трябва да отидете до тоалетната, преди да предприемете дълго пътуване с кола. Лекарят Никълъс Романо публикува видео в TikTok по темата миналия месец, което бързо набра популярност.

Докторът споделя във видеото, че пикаенето преди пътуване с кола може да ви даде по-добър шанс за оцеляване, ако попаднете в катастрофа. Според Романо рискът от спукване на пикочния мехур е значително по-чалък с празен пикочен мехур, ако претърпите инцидент. „Това е така, защото пикочният ви мехур е като балон: когато уринирате, изпускате балона. Но ако задържиш урината, го надуваш", казва Романо.

Така че, ако попаднете в автомобилна катастрофа с напълнен пикочен мехур, е по-вероятно той да се спука, твърди лекарят. Дори носенето на предпазен колан може да притисне пълен пикочен мехур, което да доведе до разкъсване му. Твърденията на Романо са подкрепени от медицинското списание Medscape, което съобщава, че пълният пикочен мехур наистина е по-податлив на нараняване от празния.

Ако спукан пикочен мехур не се лекува, това може да доведе до сериозни усложнения, като инфекции от урина, навлизаща в корема, сепсис и бъбречна недостатъчност, които могат да доведат до смърт.