Мъжете, които се опитват да имат бебе с половинката си, все по-често правят секс по точен час. Това ги прави 15 пъти по-склонни да имат проблеми в спалнята, сочи ново проучване, отразено от в. "Дейли мейл".

На фона на нарастването на тестовете и приложенията за овулация, много двойки планират да правят секс в точната времева рамка, когато е по-вероятно да заченат.

Но това излага мъжете на по-голям риск от проблеми като еректилна дисфункция и ниско либидо, показва проучване на почти 400 безплодни двойки.

Изследването, което все още не е публикувано, е представено на годишната конференция на Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология в Милано. То предполага, че на млади мъже дори се предписва виагра поради допълнителния натиск от правенето на секс при поискване.

Жените, които правят секс само докато са в овулация, вместо редовен секс, са 5 пъти по-склонни да имат проблеми като ниско сексуално желание.

Съавторът на изследването Тет Яп, консултант-уролог от фондацията на английската национална здравна служба "Гай и Сейнт Томас", каза, че да бъдеш непрекъснато по часовник в интимния си живот, има отрицателно въздействие върху сексуалното удоволствие както при мъжете, така и при жените.

Проучването разглежда 283 двойки, които са правили секс по време на овулация и 88, които просто са имали редовен секс поне 2 пъти седмично.

Когато мъжете са сравнени, 59% от тези, които са правили секс по план, са имали еректилна дисфункция в спалнята.

Това в сравнение със само 15% от мъжете, които правят редовен секс.

Във всички случаи двойките са се опитвали да имат бебе поне една година.

Мъжете са били 15 пъти по-склонни да имат проблеми в спалнята, ако са правели секс по часовник дори когато са взети предвид фактори като възраст и затлъстяване, които могат да повлияят на сексуалното представяне.

Вероятността от еректилна дисфункция сама по себе си е 7 пъти по-голяма при мъже, които са правили секс, когато партньорът им е в овулация.

Жените, които правят секс, насрочен за времето, когато са в овулация, са два пъти по-склонни да имат „хипоактивно разстройство на сексуалното желание“ – „тревожна“ липса на оргазми, намаляване на техния брой или по-малко приятни оргазми, които отнемат повече време, за да се появят за период от най-малко 6 месеца.

Като цяло, жените, които правят секс по график, са 5,5 пъти по-склонни да имат редица сексуални проблеми, а не само липса на желание за секс.