„Нашият бизнес умира. Изводът е прост – трябва да се ваксинираме. И без това всички ще пукнем, по-добре да се ваксинираме, за да може купонът да продължи, каза по Би Ти Ви Димитър Ковачев – Фънки, популярен български музикант. Той сподели как организира концерти в пандемията.

Ако допреди 2 г. е са били около 100 годишно, сега са 5. И причината е, че в очите на света България изглежда опасно място заради големия процент смъртни случай и отказа от ваксинация.

Самият Фънки и семейството му са ваксинирани. Той не може да разбере убеждението на някои, че с ваксините се имплантират чипове. Мечтае светът да се върне във времето преди 2 г., когато нямаше ограничения. За 30 г. той е довел у нас някои от най-големите звезди в света и си припомни за странните им изисквания.

Мадона например винаги изпраща жена, която да види хотелската ѝ стая и да каже какво да се промени. Самият Фънки така и не е успял да се срещне с певицата, тъй като като опитал да я приближи и да я поздрави, пътят му бил препречен от „две грамади с черен цвят“.

Добро впечатление му направила Кайли Моноуг. Тя пристигнала в семпло облекло и без много претенции се заела с репетициите.

Сър Елтън Джон имал странна молба – искал шатрата за концерта да е пълна с големи вази с цветя.

Фънки обясни, че за мнозина това са капризи, но за звездите, които по цяла година са на турнета, е важно да се чувстват уютно където и да са. Те се опитват да имитират познатата си среда колкото се може повече.

Неотдавна Фънки направи и театралния си дебют. Той изпълнява ролята на погребален агент в пиесата „Веселата карета“ на Елин Рахнев. За ролята режисьорът сподели, че е бил убеден в таланта на Фънки, но когато е видял и умението му да импровизира, е осъзнал, че е истински актьор.